Hlavní obsah

Trapasy špičkových tenistů před Wimbledonem pobavily. Který z nich byl horší?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před blížícím se Wimbledonem se na přípravných turnajích nemnoží jen překvapivé výsledky, ale také naprosto kuriózní přehmaty u špičkových hráčů. Nade všemi vyčnívají úlety při servisu na mužských turnajích v Queensu a Eatsbourne.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Momentka z utkání mezi Alexanderem Bublikem a Francisem Tiafoem na turnaji v Eastbourne.

Článek

Na konci minulého týdne obletěla svět minela, za kterou se většinou sklízí posměch i na turnajích krajské úrovně. Přihodila se přitom v semifinále podniku v Queensu 26. hráči světa Botici van de Zandschulpovi.

Nejlepší nizozemský hráč na okruhu v zápase s pozdějším vítězem turnaje Matteem Berrettinim při podání vůbec netrefil míček výpletem rakety, ale nepálil jej rámem vysoko přes kurt tak, že dopadl až mezi diváky daleko za jeho soupeřem.

Míček úplně zmizel ze záběru kamer a nad komickou chybou jen nechápavě kroutil hlavou i komentátor zápasu. „Panebože," ulevil si v přímém přenosu televize Amazon Prime. „Něco takového se u profesionálního hráče opravdu jen tak nevidí. Navíc proti brejkbolu," připomněl komentátor, že kuriozní servis znamenal pro Nizozemce ztrátu gamu při podání.

Van de Zandschulp se o pár dnů k situaci vrátil poté, co minimálně podobný úlet předvedl v prvním kole turnaje v Eastbourne sedmý nasazený Američan Francis Tiafoe. V duelu s Kazachstáncem Alexandrem Bublikem ve třetí sadě Tiafoe servíroval při shodě zprava doleva. Respektive, měl tak servírovat. Míček z jeho rakety ale nepochopitelně odlétl doprava úplně mimo kurt.

„Tak si nejsem jistý, který (servis) byl horší. Jestli ten můj, nebo Francise Tiafoea," ptal se v tweetu doplněným smajlíkem Van de Zandschulp.

Tiafoe navrch vyfasoval v rozhodujícím setu potupného kanára.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík