Hlavní obsah

Tvrdá odpověď Nadalovi: Vyloučit Rusy není fér? A že umírají Ukrajinci je fér?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I hvězdný Rafael Nadal se přidal k velkým tenisovým jménům, která se ohradila proti vyloučení ruských a běloruských hráčů z Wimbledonu. Od bývalého ukrajinského tenisty Sergeje Stachovského dostal ale tvrdou zpětnou vazbu.

Foto: @NormanSchumann3, Twitter

Bývalý ukrajinský tenista Sergej Stachovskij brání Kyjev.

Článek

Zákaz startu pro Rusy a Bělorusy kvůli invazi na Ukrajinu odsoudil například Novak Djokovič či Martina Navrátilová. Nyní se přidal i Nadal, podle něhož není krok vůči hráčům z těchto zemí fér," Myslím, že vůči mým kolegům jde o nespravedlivé rozhodnutí. Oni za válku nemůžou," cituje jeho slova agentura Reuters.

Není velkým překvapením, že se proti jeho slovům ozval právě Stachovskij, jenž mimochodem porazil ve Wimbledonu Rogera Federera, a nyní se se zbraní v ruce brání ve své zemi ruské invazi.

„Hráli jsme spolu, nastupovali jsme proti sobě na tour," oslovil Stachovskij Nadala na Twitteru. „Prosím, řekni mi tedy, jestli je fér, že se Ukrajinci teď nemohou vrátit domů? Jestli je fér, že ukrajinské děti nemohou hrát tenis? Jestli je fér, že Ukrajinci umírají?" napsal někdejší 31. hráč světa a vítěz čtyř turnajů ATP ve dvouhře.

Zatímco na okruzích ATP a WTA mohou Rusové a Bělorusové dál startovat, vedení All England Clubu se rozhodlo k radikálnímu kroku a reprezentanty obou zemí z turnaje vyloučilo.

Poněkud rozpolcený byl z verdiktu bývalý první hráč světa Andy Murray.

„Obávám se, že neexistuje správné řešení. Mluvil jsme s ruskými i ukrajinskými tenisty a je mi líto všech, co nemůžou hrát. A chápu, že to může vůči nim vypadat nespravedlivě, ale také vím, že lidé z Wimbledonu nejsou v lehké pozici," uvedl Brit.

Rusko vede (i s využitím běloruského území) už přes dva měsíce na Ukrajině brutální krvavou válku, v jejímž důsledku muselo opustit podle dat OSN své domovy více než 11 milionů lidí.

Reklama

  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články