Hlavní obsah

Alcaraz - Brooksby 6:3, 6:3, 6:3Nadal s Alcarazem postoupili na US Open do osmifinále, dál jde i Šwiateková

Aktualizováno

Španělský tenista Carlos Alcaraz porazil ve 3. kole US Open domácího Američana Jensona Brooksbyho třikrát 6:3 a probojoval se v New Yorku podruhé za sebou do osmifinále. Třetí nasazený hráč neztratil na turnaji dosud ani set, jeho dalším soupeřem bude buď Chorvat Marin Čilič. Velezkušený Rafael Nadal porazil na cestě do osmifinále Francouze Richarda Gasqueta jasně 6:0, 6:1 a 7:5. V ženské kategorii slavila světová jednička Iga Šwiateková, která prošla přes Američanku Lauren Davisovou 6:3 a 6:4.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Španělský talent Carlos Alcaraz na US Open.

Článek

Devatenáctiletý Alcaraz předvedl 43 vítězných míčů. Brooksby jich uhrál deset. Talentovaný Španěl ukázal herní pohodu ve třetím setu, kdy sice po dvou ztracených servisech prohrával 0:3, šesti gamy za sebou ale dotáhl utkání do vítězného konce. Alcaraz má šanci stát se po turnaji světovou jedničkou. Na grandslamech skončil zatím nejlépe ve čtvrtfinále - tento rok na Roland Garros a loni právě na US Open.

Zaváhání si nedovolil další Španěl Rafael Nadal, který svého soupeře, Francouze Richarda Gasqueta, porazil téměř hladce 6:0, 6:1 a 7:5. Šestatřicetiletý španělský tenista, který může získat po Australian Open a Roland Garros třetí grandslamový titul v sezoně vyhrál nad svým vrstevníkem Gasquetem i 18. vzájemný zápas. Zatímco v úvodních kolech ztratil rodák z Mallorcy první set, nyní v něm nadělil svému soupeři kanára. Francouz zahrál nejlepší úsek ve třetí sadě, kdy prolomil Nadalův servis, sám o něj však přišel dvakrát.

"Tohle byl zatím můj nejlepší zápas na turnaji. Zlepšil jsem řadu věcí a zvedl úroveň hry. Za to jsem hodně rád," uvedl Nadal. V další fázi narazí na domácího Francese Tiafoea.

Mezi ženami jde dál světová jednička Iga Šwiateková, jež si poradila s Američankou Lauren Davisovou 6:3, 6:4. Postupem mezi šestnáct nejlepších hráček vyrovnala na US Open loňské maximum.

"V utkání se mi nedařilo najít správný rytmus. Lauren hrála velmi chytře. Chci si však užít každý zápas, i když nehraju ideálně. Snažím se do toho jít a najít řešení v každé situaci," řekla v rozhovoru na kurtu Šwiateková.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Světová tenisová jednička Iga Šwiateková na US Open postupuje dál.

Viktoria Azarenková vyřadila ve 3. kole chorvatskou přemožitelku Barbory Krejčíkové Petru Martičovou 6:3, 6:0. Nyní v osmifinále narazí na Češku Karolínu Plíškovou.

US OPEN (tvrdý povrch, dotace 60 milionů dolarů):
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Alcaraz (3-Šp.) - Brooksby (USA) 6:3, 6:3, 6:3
Norrie (7-Brit.) - Rune (28-Dán.) 7:5, 6:4, 6:1
Nadal (2-Šp.) - Gasquet (Fr.) 6:0, 6:1, 7:5
Sinner (11-It.) - Nakashima (USA) 3:6, 6:4, 6:1, 6:2
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Azarenková (26-Běl.) - Martičová (Chorv.) 6:3, 6:0
Pegulaová (8-USA) - Jüan Jüe (Čína) 6:2, 6:7 (6:8), 6:0
Šwiateková (1-Pol.) - Davisová (USA) 6:3, 6:4
Sabalenková (6-Běl.) - Burelová (Fr.) 6:0, 6:2
Collinsová (19-USA) - Cornetová (Fr.) 6:4, 7:6 (11:9)
Niemeierová (Něm.) - Čeng Čchin-wen (Čína) 6:4, 7:6 (7:5)
Výsledky českých zástupců na US Open najdete ZDE.

Reklama

Související témata: