Hlavní obsah

Efekt Sereny. Ohlášený konec spustil šílenství, fanoušci prodávají lístky za téměř dvě stě tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec jedné éry se blíží. Jedna z největších legend bílého sportu Serena Williamsová se chystá po letošním US Open definitivně pověsit raketu na hřebík. Čtyřicetiletá tenistka svým prohlášením rozpoutala mezi fanoušky hotové šílenství. Hromadně začali skupovat lístky na poslední grandslam sezony, a poté je prodávají za neuvěřitelné částky.

Foto: Christopher Katsarov, ČTK/AP

Serena Williamsová uvažuje o konci tenisové kariéry.

Článek

Americká tenistka Serena Williamsová si na turnaji v Torontu připsala první vítězství ve dvouhře po dlouhých 430 dnech. Ze hry ji vyřadilo zranění, které si přivodila na loňském Wimbledonu. Po vyhraném zápase neskrývala radost, byla si však vědoma toho, že její konec se blíží. „Proto se snažím užít si tyhle okamžiky. Je to jako světlo na konci tunelu. Přibližuju se mu a nemůžu se dočkat, až jím projdu,“ řekla.

V úterý byl zveřejněn článek pro zářijové vydání časopisu Vogue, kde se rozpovídala o konci kariéry. Ten by měl přijít po letošním US Open, a proto není divu, že tisíce tenisových nadšenců začaly skupovat lístky, aby viděly svůj idol ještě hrát.

„Efekt Sereny, to je jako tsunami," řekl mluvčí Tenisové asociace Spojených států Chris Widmaier. Podle něj se od vydání nových informací prodalo 13 tisíc vstupenek, včetně čtyř a půl tisíce na zahajovací večer. Turnaj se však bude losovat až ve čtvrtek před začátkem  a není jisté, že Williamsová v zahajovací večer nastoupí.

Přesto se najdou tací, kteří se snaží na lístcích neskutečně vydělat. Widmaier prozradil, že vstupenky do horních pater stadionu Arthura Ashe se prodávají za 35 dolarů a překupníci se je snaží prodat za astronomickou částku sedm tisíc dolarů, v přepočtu za zhruba 168 tisíc korun.

Fanoušci kupují i lístky na zápasy druhého kola, kam třiadvacetinásobná grandslamová šampionka ale nemusí vůbec postoupit. Jedno je jisté, ať už Williamsová nastoupí ve Flushing Meadows kdykoliv, dočká se pořádně bouřlivé atmosféry.

Reklama