Hlavní obsah

Alcaraz - Sinner 6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3 Epická bitva na US Open! Alcaraz odvrátil mečbol a je v semifinále

Devatenáctiletý španělský tenista Carlos Alcaraz otočil na US Open dramatický duel s Italem Jannikem Sinnerem a po vítězství 6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3 a více než pěti hodinách boje slaví premiérový postup do semifinále grandslamu. Třetí nasazený hráč odvrátil v nejpozději ukončeném duelu v historii soutěže (02:50) mečbol a dál živí naději na post světové jedničky. V semifinále se utká s dalším debutantem Američanem Francesem Tiafoem, který porazil Rusa Andreje Rubljova 7:6, 7:6, 6:4.

Foto: Julia Nikhinson, ČTK/AP

Carlos Alcaraz slaví postup do semifinále US Open

Článek

"Nechápu, jak jsem to dokázal. Je neuvěřitelné, na jaké úrovni jsem byl schopný zahrát," řekl v rozhovoru na kurtu Alcaraz.

Čtvrtý hráč světa Alcaraz získal hladce první set, po ztrátách dvou dalších sad v tie-breacích byl ale blízko vyřazení. Na konci druhého setu mu nepomohla ani pohledná výměna, při níž odvrátil jeden z úderů soupeře returnem hraným za zády. Výměnu vyhrál a vysloužil si potlesk publika i ocenění za úder dne.

Jedenáctý nasazený Sinner za stavu 5:4 ve čtvrtém setu podával na vítězství a měl k dispozici mečbol. Alcaraz ho ale odvrátil a třemi gamy za sebou duel vyrovnal.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Jannik Sinner v zápase proti Carlosu Alcarazovi

V rozhodující sadě získal jednadvacetiletý Sinner další šanci. V páté hře prolomil Španělův servis, brejk ale nepotvrdil. Alcaraz poté získal Italovo podání ještě jednou a po pěti hodinách a 15 minutách hry se svalil radostí na kurt. Do semifinále grandslamu se dostal na třetí pokus, Sinner neuspěl ani při čtvrté možnosti.

"Můžu k tomu jen říct, že musíte vždy věřit. Věřil jsem své hře, a i když to bylo těžké, snažil jsem se zůstat za všech okolností v klidu," uvedl Alcaraz.

US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 60 milionů dolarů):
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Alcaraz (3-Šp.) - Sinner (11-It.) 6:3, 6:7 (7:9), 6:7 (0:7), 7:5, 6:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články