Hlavní obsah

Havlíčková má na US Open šanci získat po Paříži další juniorský double

Aktualizováno

Sedmnáctiletá tenistka Lucie Havlíčková může stejně jako na Roland Garros v Paříži získat double mezi juniorkami i na US Open. Poté, co vyřadila v semifinále dvouhry Rusku Dianou Šnajderovou ve dvou setech, se stejnou hráčkou si vybojovala deblové finále.

Foto: Profimedia.cz

Lucie Havlíčková má šanci získat double mezi juniorkami na US Open

Článek

"Je to skvělý pocit, jsem ráda, že jsem to zvládla. Nebyl to pro mě lehký zápas. Je neuvěřitelné, že jsem znovu ve finále, a teď už chybí jen ten poslední krůček, který je samozřejmě strašně těžký. Ale je to blízko," řekla Havlíčková Radiožurnálu.

V singlu je Havlíčková na grandslamu v New Yorku turnajovou dvojkou, se Šnajderovou tvoří nejvýše nasazený pár. V semifinále přehrály turnajové trojky Liv Hovdeovou z USA a Taylah Prestonovou z Austrálie 6:1 a 7:6.

"Diana je velmi kvalitní hráčka. Před rokem a půl jsem hrozně dostala, když jsem s ní hrála. Jsme spolu v pohodě, rozumíme si na kurtu. První zápas jsme celý prosmály a pomalu jsme si ani nevšimly, že jsme na kurtu," dodala česká tenistka, jež po úspěšném grandslamu v Paříži Wimbledon vynechala.

Sedmnáctiletá česká tenistka Lucie Havlíčková bude na US Open mezi juniorkami bojovat o double

Finále juniorské dvouhry mezi Havlíčkovou a Alexandrou Ealaovou z Filipín je na programu od 18:00 SELČ, deblové zhruba o tři hodiny později. V něm po boku Šnajderové bude čelit německé dvojici Carolina Kuhlová, Ella Seidelová.

Na pařížském grandslamu v červnu triumfovala Havlíčková ve čtyřhře s jinou českou tenistkou Sárou Bejlek.

Reklama