Hlavní obsah

Isner si v prvním kole US Open zlomil zápěstí a z turnaje musel odstoupit

Tenista John Isner odstoupil před dnešním zápasem druhého kola s Holgerem Runem kvůli zlomenině zápěstí z US Open. Teprve devatenáctiletý Dán má bez boje jisté místo ve třetím kole newyorského grandslamu.

Foto: Danielle Parhizkaran, Reuters

John Isner musel z US Open odstoupit

Článek

"V úterním zápase jsem spadl a utrpěl zlomeninu levého zápěstí. Je to mimořádně nešťastné a nemusím ani říkat, že odstupuji z turnaje. Uvidíme se v roce 2023," napsal Isner na twitteru.

Sedmatřicetiletý Američan porazil v úvodním kole po suverénním výkonu Argentince Federica Delbonise 6:3, 6:1, 7:5, přestože dohrával se zraněním. Vyšetření po zápase pak odhalilo frakturu a Isner poprvé na grandslamu a teprve potřetí v kariéře musel z rozehraného turnaje odstoupit bez boje.

Rune, jenž při loňském grandslamovém debutu skončil na US Open v prvním kole stejně jako letos na Australian Open a ve Wimbledonu, se o postup do osmifinále utká s vítězem duelu mezi sedmým nasazeným Britem Cameronem Norriem a Joaem Sousou z Portugalska. Jeho grandslamovým maximem je čtvrtfinálová účast z letošního Roland Garros.

Reklama

Související témata: