Hlavní obsah

Kruničová - Krejčíková 2:6, 6:4, 6:2Trápení Krejčíkové nebere konce, na US Open dohrála na druhé soupeřce

Tenistka Barbora Krejčíková loňské čtvrtfinále na grandslamovém turnaji US Open neobhájí. Šestadvacetiletá rodačka z Brna, která plnila roli nasazené třiadvacítky, prohrála na betonových dvorcích ve Flushing Meadows se Srbkou Aleksandrou Kruničovou 6:2, 4:6, 2:6 a skončila již ve 2. kole. Kruničová vyzve v další fázi Rusku Ljudmilu Samsonovovou.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Barbora Krejčíková na US Open dohrála

Článek

"Zápas se zlomil kvůli mým nevyužitým šancím. Ty jsem dřív proměňovala. Když se mi to ale nedaří, tak si ty důležité balony vezme soupeřka a vyhraje," řekla po utkání českým novinářům Krejčíková.

Dvojnásobná vítězka loňského Roland Garros Krejčíková zaznamenala po únorovém zranění lokte další slabší výsledek na grandslamu. Při obhajobě titulu ve French Open vypadla hned v úvodní fázi, později se ve WImbledonu dostala do 3. kola.

Třetí nejvýše postavená Češka na turnaji měla duel proti 96. hráčce světa dobře rozehraný a díky třem brejkům získala první set. O tři roky starší Kruničová ale přestala později chybovat a díky stoprocentnímu servisu ve druhé sadě duel vyrovnala.

"Určitě musela přidat a něco změnit. Bohužel se tam utkání zlomilo. I ve třetím setu jsem si vytvořila šance, jenže jsem je neuhrála. Musíme se na průběh utkání podívat, poučit se a jít dál," uvedla Krejčíková.

V rozhodujícím třetím setu neztratila Kruničová od stavu 2:2 ani jeden game a po hodině a 52 minutách si zajistila premiérový postup do 3. kola US Open. Krejčíkové nepomohlo ani sedm es, naopak zaznamenala 38 nevynucených chyb.

Svěřenkyně trenéra Aleše Kartuse bude mít v New Yorku ještě šanci ve čtyřhře, kde bude bojovat s Kateřinou Siniakovou. "Doufám, že se nám bude dařit. Když už mi singl nevyšel, dám do deblu všechno, abychom tu byly co nejdéle," dodala Krejčíková.

US Open (tvrdý povrch, dotace 60 milionů dolarů)
Dvouhra - 2. kolo:
Kruničová (Srb.) - Krejčíková (23-ČR) 2:6, 6:4, 6:2

Reklama

Související témata: