Hlavní obsah

Kyrgiosovo extempore má dohru. Za plivnutí a nádavky tučná pokuta

Australský tenisový bouřlivák Nick Kyrgios dostal na US Open pokutu 7500 dolarů (183 tisíc korun) za plivání a "slyšitelné obscénnosti" během utkání druhého kola proti Francouzi Benjaminu Bonzimu, které vyhrál 7:6, 6:4, 4:6, 6:4.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Australský tenista Nick Kyrgios ve druhém kole US Open.

Článek

Kyrgios si dle svého zvyku při zápase povídal pro sebe, ale po ztrátě servisu ve čtvrtém setu vybuchl. Wimbledonský finalista plivl směrem ke své hráčské lóži a obořil se na jednoho muže: "Jdi domů, jestli mě tu nehodláš (vulgarita) podporovat, brácho. Nejsi přece jen divák," křičel na něj během pauzy mezi gamy.

Sedmadvacetiletý Kyrgios si také v zápase stěžoval za zápach marihuany, který na stadionu Louise Armstronga cítil. Měl prý obavy, že by se tím mohlo zhoršit jeho astma.

Pokuty za nesportovní chování jsou u Kyrgiose na denním pořádku. Jen ve Wimbledonu musel platit dvakrát, za plivnutí směrem k fanouškovi v prvním kole a za nadávání rozhodčímu v osmifinále. Horkokrevného Australana navíc zažalovala za pomluvu fanynka, kterou v prohraném finále nařknul, že vypadá, jako kdyby měla "700 drinků". I tam nadával členům svého týmu.

Reklama

Související témata: