Hlavní obsah

Martincovou limitují problémy s kolenem, o operaci ale neuvažuje

Tenistka Tereza Martincová netajila po prohře v úvodním kole US Open zklamání, že se ani na pátý pokus neprobojovala na grandslamovém turnaji v New Yorku do druhého kola. Sedmadvacetiletá rodačka z Prahy nestačila na betonových dvorcích ve Flushing Meadows na Estonku Kaiu Kanepiovou a po prohře 6:7, 3:6 skončila stejně jako na letošním Wimbledonu či Roland Garros bez jediného vítězství. Zároveň přiznala, že ji od začátku roku limitují problémy s kolenem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tereza Martincová při nedávném turnaji v Praze.

Článek

"Je to mentálně náročné. Bylo to blízko a mrzí to. K tomu tady na US Open hraju popáté hlavní soutěž a losy mi nikdy nehrály do karet. Koncovka první sady mě ovlivnila směrem dál, což se nesmí stát. Když mi to takhle ujede, už to s takovou hráčkou jen tak nedoženete. To byl moment, kdy jsem věděla, že mám šanci, ale nevyužila ji," řekla českým novinářům Martincová.

Zatímco v minulosti vypadla v prvním kole US Open třeba s Běloruskou Viktorií Azarenkovou, Chorvatkou Petrou Martičovou nebo krajankou Karolínou Plíškovou, nyní hrála s nenasazenou Kanepiovou. Sedmatřicetileté Estonce přesto patří v žebříčku WTA 34. místo. "Všichni samozřejmě víme, co je to za hráčku. Mohla jsem dostat nějakou kvalifikantku, ale to bych byla ještě ve větším tlaku, protože bych věděla, že mám velkou šanci. Tady si člověk opravdu nevybere," uvedla Martincová.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Tereza Martincová v akci

Sedmadvacetiletá tenistka zaznamenala desátou porážku z posledních 17 zápasů. Od začátku roku navíc řeší problémy s takzvaným skokanským kolenem. Jde o bolest úponu čtyřhlavého stehenního svalu v oblasti pod kolenem.

"Je to nahoru, dolů. Pořád chodím na injekce a řeším to. Na začátku americké šňůry jsem to letos přestala poprvé cítit, ale jak jsem odehrála hodně turnajů, zase to přišlo. Je to bolest, kterou se snažím akceptovat. Vím, že s tím jen tak nejde něco dělat, ale bohužel mě to dost ovlivňuje. Jsem například zvyklá běhat, což bohužel nejde," řekla Martincová.

V duelu s Kanepiovou ji potíže neovlivnily. "Rozhodně jsem neprohrála kvůli tomu. Je to jen vyčerpávající. Neodehraji zápas bez prášků a je to náročné pro hlavu," doplnila pražská rodačka.

O možné operaci zatím neuvažovala. Před sérií zápasů v Americe absolvovala například rázovou vlnu. "Ta mi dost pomohla. Uvidíme, co dál. Přijedu domů, oběhám doktory a dám se dohromady. Je to o tom, po jakém čase se to znovu ozve. Vím, co na to mám udělat. Musím posílit různé svaly v noze, aby si to zvyklo," dodala Martincová.

Reklama

Související témata: