Hlavní obsah

Murray se po odstoupení Wawrinky dostal do hlavní soutěže US Open

New York

Vítěz US Open z roku 2016 Stan Wawrinka se po operaci nohy nezúčastní ani posledního grandslamu sezony a pomohl do hlavní soutěže jinému bývalému šampionovi Andymu Murraymu. Britský tenista triumfoval ve Flushing Meadows čtyři roky před Švýcarem. Tehdy Murray získal první ze tří grandslamových titulů.

Foto: Sport.cz

Vítěz US Open z roku 2016 Stan Wawrinka se po operaci nohy nezúčastní ani posledního grandslamu sezony a pomohl do hlavní soutěže jinému bývalému šampionovi Andymu Murraymu.

Článek

O Wawrinkově absenci informovali dnes pořadatelé. Šestatřicetiletý tenista nehraje od března a po operaci nohy přišel letos už o French Open i Wimbledon. Ve světovém žebříčku mu patří 31. místo a měl šanci dostat se na US Open mezi nasazené hráče.

Bývalá světová jednička Murray má za sebou opakovaně operace kyčlí a před necelými dvěma týdny hrál olympijský turnaj ve čtyřhře. S Joem Salisburym vypadli ve čtvrtfinále. Na třetí olympijské zlato ve dvouhře čtyřiatřicetiletý Skot na doporučení lékařů neútočil. V žebříčku ATP je nyní na 105. místě.

US Open začne 30. srpna.

Reklama

Související témata: