Hlavní obsah

Neuctivé, nechutné! Ostrá kritika organizátorů US Open a fanoušků, kvůli podpoře Williamsové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už před začátkem posledního grandslamu sezony bylo jasné, že největší pozornost bude upřena na americkou legendu Serenu Williamsovou, která avizovala, že US Open bude jejím posledním turnajem v kariéře. Organizátoři si okamžitě začali mnout ruce a počítat, kolik na tom mohou vydělat. Po vítězství třiadvacetinásobné grandslamové šampionky ve druhém kole se však jak oni, tak fanoušci, ocitli pod palbou kritiky.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Serena Williamsová byla po výhře v euforii.

Článek

Výkon Sereny Williamsové ve druhém kole grandslamového US Open zpočátku nebyl nijak sebejistý. V devátém gemu sice šla do brejku a mohla podávat na vítězství v prvním setu, ale nakonec rozhodnout musel až tie-break, který čtyřicetiletá Američanka získala poměrem 7:4.

Druhou sadu poměrně lehce s Estonkou Anett Kontaveitovou ztratila, ale rozhodující set už patřil třiadvacetinásobné grandslamové šampionce. Dav na stadionu Arthura Ashe bouřil a Williamsová se po výhře 7:6, 2:6 a 6:2 radovala z postupu do třetího kola, kde ji čeká Australanka Tomljanovičová.

Organizátoři turnaje ještě před začátkem utkání s Estonkou zahrnuli Williamsovou poctami. Předzápasový ceremoniál byl podle mnohých ke Kontaveitové neuctivý. „Organizátoři US Open opět přivedli soupeřku Sereny Williamsové na kurt (v tomto případě druhou nasazenou Anett Kontaveitovou) před tím, než pustili sestřih (se záběry Williamsové, pozn. aut.). Velmi neuctivé," napsal například tenisový reportér deníku The Times Stuart Fraser.

Dále uvedl, že měla být na kurt nejdříve přivedena americká legenda a její soupeřka, výše postavená hráčka žebříčku, jako druhá, tak jak to ostatně obvykle bývá. Další kritizovali chování fanoušků v hledišti. „Serena hrála dobře. Gratulujeme jí. Přesto to byl ten nejnechutnější dav, jaký jsem kdy viděl na tenisovém zápase. Ani jeden potlesk za dobrou hru Kontaveitové. Kde na světě našlo US Open takovou necivilizovanou skupinu lidí, kteří zaplnili tribuny?" ptal se pobouřeně jeden z fanoušků na sítích.

Sama Kontaveitová na pozápasové tiskovce neudržela emoce a opustila ji v slzách. Dotazy totiž padly krom výkonů právě i na chování příznivců v hledišti, mezi kterými byl například i golfista Tiger Woods. „Myslím, že to bylo těžké...bylo to něco, co jsem předtím nezažila. Nemyslím si ale, že to byl osobní útok proti mně. Rozhodně se za to, že jsem prohrála se Serenou, nestydím. Jen s publikem to bylo těžké," řekla.

Reklama