Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Pavljučenkovová 7:5, 6:4Paráda! Karolína Plíšková postoupila do čtvrtfinále US Open

Aktualizováno

Česká republika bude mít ve čtvrtfinále ženské dvouhry na US Open dvojnásobné zastoupení. Po Barboře Krejčíkové se mezi osmičku nejlepších probojovala i čtvrtá nasazená hráčka turnaje - Karolína Plíšková. Ta si poradila s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou po setech 7:5, 6:4. Její příští soupeřkou bude Maria Sakkariová z Řecka.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Světová čtyřka - tenistka Karolína Plíšková.

Článek
Fotogalerie

Plíšková vstoupila do zápasu skvěle, urvala vedení 2:0, jenže o brejk velmi rychle přišla. Za stavu 2:2 měla dokonce Ruska znovu šanci vzít turnajové čtyřce servis, rodačka z Loun si ale pomohla v těžké chvíli dobrým podáním.

Servis si pak držely obě tenistky až do dvanácté hry. V ní si Češka vypracovala tři setboly. Využila sice až ten poslední, ale i to stačilo, aby po necelých 48 minutách slavila zisk první sady v poměru 7:5.

Na startu druhé sady zabrala rodačka ze Samary při podání Plíškové. Jenže turnajová čtrnáctka brejk nepotvrdila, což olympijská vítězka z Tokia v mixu nesla hodně nelibě. Důležitá byla z pohledu české tenistky sedmá hra. V té Plíšková prohrávala už 0:40, ale dokázala svízelnou situaci zvládnout a šla do vedení 4:3. Ruska ale opět dokázala srovnat krok.

Češka pak dokázala druhý set i celý zápas zlomit ve svůj prospěch v desáté hře, kdy si při podání soupeřky vypracovala mečbol a ten hned proměnila. Po hodině a 37 minutách pak mohla slavit sedmou výhru z devíti vzájemných soubojů s touto ruskou tenistkou.

Příští soupeřkou finalistky US Open z roku 2016 Plíškové bude Maria Sakkariová z Řecka, která už letos v turnaji vyřadila Češky Kateřinu Siniakovou a Petru Kvitovou. Sedmnáctá nasazená hráčka porazila Kanaďanku Biancu Andreescuovou 6:7, 7:6, 6:3.

US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 57,5 milionu dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Karolína Plíšková (4-ČR) - Pavljučenkovová (14-Rus.) 7:5, 6:4
Čtyřhra - 3. kolo:
Hradecká, Bouzková (15-ČR) - Anastasia Rodionovová, Arina Rodionovová (Austr.) 6:2, 7:5.
Junioři:
Dvouhra - 1. kolo:
Menšík (ČR) - Dahlberg (Švéd.) 6:4, 6:2.
Juniorky:
Dvouhra - 1. kolo:
Wiersholmová (USA) - Klimovičová (ČR) 7:5, 6:1.
Výsledky dalších zápasů na US Open najdete ZDE.

Reklama