Hlavní obsah

Pach marihuany, pak pláč a zoufalství. Nevím, co dál, naříkala na US Open Sakkariová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Coby světová osmička by měla patřit na grandslamových turnajích k favoritkám, jenže realita je taková, že Řekyně Maria Sakkariová vypadla na turnajích velké čtyřky potřetí za sebou v úvodním kole. Hned první hrací den US Open ji senzačně poslala domů Španělka slovenského původu Rebeka Masárová. Rodačku z Atén další krach dohnal k slzám, před novináři pak přiznala, že na kurtu prožívá čiré utrpení.

Foto: Jerry Lai, Reuters

Řecká tenistka Maria Sakkariová během prvního kola US Open.

Článek

Dvojnásobná grandslamová semifinalistka připustila, že po sérii neúspěchů neví, jak dál. Na kurtu se trápila. Během zápasu si dokonce u umpirové sudí stěžovala na pach marihuany.

„Ten smrad, panebože. To je tráva,“ upozorňovala sudí v první sadě na fakt, že areálu US Open se ke klasickému hluku z tribun přidal další nešvar v podobě konzumace lehkých drog.

Sakkariová nakonec nevybojovala ani set a její účinkování v letošní dvouhře US Open skončilo po necelé hodině a půl porážkou 4:6, 4:6. Emoce a zklamání na ni pořádně dolehly na tiskové konferenci, kde se před novináři rozplakala.

„Neřekla bych, že jsem hrála vyloženě špatně. Kdybych předvedla jen o deset procent lepší výkon, tak bych zápas vyhrála. Tahle utkání nesmím prohrávat. Takových už ale bylo letos pro mě až příliš mnoho. Je to hodně nešťastné,“ soukala ze sebe.

„Úroveň mojí hry je bídná, musím s tím něco dělat. Není to tak, že bych nebojovala, jsem ve velké nejistotě. Nevím, jak dál, jestli si mám dát pauzu, nebo ne. Dnes jsem byla velmi nervózní. Nechápu, co se děje…,“ smutnila.

„Na kurtu teď trpím. Musím udělat těžké rozhodnutí, nemám úplně čistou hlavu,“ dodala.

Reklama

Související témata: