Hlavní obsah

PROGRAM US OPEN: Boj o třetí kolo. V akci budou Kvitová, Fruhvitová i derby Plíškové s Bouzkovou

Čtvrtý hrací den US Open uvidí v akci hned pět českých tenistek, které budou usilovat ve dvouhrách o postup do třetího kola. Na druhém největším dvorci Louise Armstronga se představí sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová, jejíž soupeřkou bude bývalá světová jednička Garbiňe Muguruzaová ze Španělska. Turnajová jednadvacítka Petra Kvitová nastoupí k duelu proti Ukrajince Anhelině Kalininové na Grandstandu. Zápasy Češek přinásíme v podrobných online reportážích na Sport.cz.

Foto: Susan Mullane, Reuters

Petra Kvitová bude o 3. kolo US Open bojovat proti Ukrajince Kalininové.

Článek

Ve čtvrtek se ve Flushing Meadows odehrají také české derby mezi Marií Bouzkovou a Karolínou Plíškovou a souboj Kateřiny Sinakové s Francouzkou Alizé Cornetovou. Linda Nosková a Lucie Hradecká si pak zahrají 1. kolo čtyřhry proti sestrám Sereně a Venus Williamsovým na největším kurtu Arthura Ashe. Jejich utkání je nasazeno na úvod takzvané "night session", jež začne hodinu po čtvrteční půlnoci SELČ.

Venus a Serena Williamsovy nastoupí společně k deblu po více než čtyřech letech. Serena, jež v září oslaví 41. narozeniny, se na US Open pravděpodobně loučí s kariérou, což zatím nepotvrdila. Společně s Venus, které bylo v červnu 42 let, získala Serena čtrnáct grandslamových titulů. V New Yorku triumfovaly dvakrát, v letech 1999 a 2009. Čtyřhru hrály sestry Williamsovy společně naposledy na Roland Garros v červnu 2018, kde vypadly ve 3. kole.

Sedmatřicetiletá Hradecká a o dvacet let mladší Nosková spolu budou hrát čtyřhru poprvé. Hradecká na US Open v roce 2013 triumfovala po boku Andrey Hlaváčkové.

Čtvrteční program (začátky v 17:00 SELČ)
Kurt Arthura Ashe (18:00):
Šwiateková (1-Pol.) - Stephensová (USA)
Coria (Arg.) - Alcaraz (3-Šp.)
01:00 Hradecká, Nosková (ČR) - S. Williamsová, V. Williamsová (USA)
Fognini (It.) - Nadal (2-Šp.)
Kurt Louise Armstronga:
Sasnovičová (Běl.) - Pegulaová (8-USA)
Eubanks (USA) - Sinner (11-It.)
cca 20:30 Muguruzaová (9-Šp.) - L. Fruhvirtová (ČR)
01:00 Bucsaová (Šp.) - Collinsová (19-USA)
Grandstand:
Čorič (25-Chorv.) - Brooksby (USA)
cca 19:00 Kalininová (Ukr.) - Kvitová (21-ČR)
Fernandezová, Savilleová (Kan./Austr.) - Gauffová, Pegulaová (2-USA), Kubler (Austr.) - Tiafoe (22-USA)

Reklama