Hlavní obsah

Tenista Zverev podle médií vynechá US Open, kotník ještě nemá v pořádku

Německý tenista Alexander Zverev odřekl účast na grandslamovém US Open. Druhý hráč světového žebříčku se stále plně nezotavil ze zranění kotníku, které si přivodil během červnového Roland Garros. Zverevovo odhlášení dnes potvrdili pořadatelé turnaje. US Open začne v New Yorku 29. srpna.

Foto: Cathrin Mueller, Reuters

Alexander Zverev.

Článek

Vrátím se, až budu nejen stoprocentně fit, ale až budu moci i vyhrát turnaj," citoval Zvereva deník Bild, který dnes přinesl informaci o jeho chystaném odhlášení. To později potvrdili organizátoři. Zvereva nahradí v turnaji Američan Stefan Kozlov.

Olympijský šampion z Tokia Zverev nyní plánuje návrat na kurty v polovině září, kdy jsou na programu zápasy Davisova poháru. V něm se bude jedna ze základních skupin hrát v jeho rodném Hamburku. Německý tým vyzve postupně Francii (14. září), Belgii (16. září) a Austrálii (18. září).

Zverev se zranil 3. června v semifinálovém utkání Roland Garros proti pozdějšímu vítězi Rafaelu Nadalovi. Při skluzu na antuce si přetrhl v kotníku vnější vazy a musel na operaci. Přestože rehabilitace pokračovala podle plánu, US Open pro něj začne příští týden příliš brzy.

Reklama