Hlavní obsah

V Praze bude jeden z turnajů za zrušenou kvalifikaci US Open

České tenisové léto po koronavirové pauze doplní další turnaj. K aktuálně probíhajícímu Prague Open žen kategorie WTA International na Spartě a následujícím čtyřem challengerům ATP se přidá akce WTA tzv. série 125K, která se bude hrát jako kompenzace za zrušenou kvalifikaci na US Open.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Zástupci WTA oznámili, že se od 31. srpna uskuteční dva turnaje tohoto typu. Jeden bude v Praze ve Stromovce a druhý v rakouském Portschachu. Odměny uhradí americká federace USTA, pořadatel grandslamového US Open.

Kvůli koronaviru je letos v New Yorku v plánu jen hlavní soutěž dvouhry. Kvalifikace pro tenisty z nižších pater žebříčku byly zrušeny a ve čtyřhře bude hrát jen 32 párů místo původních 64.

"Nebudu skrývat nadšení z toho, že se v našem klubu bude konat akce, která je přímo spojena s jedním z legendárních grandslamů - s US Open," uvedl ředitel tenisové Sparty Praha David Trunda v tiskové zprávě k turnaji, který by měl mít v hlavní soutěži 64 hráček a je dotován částkou 125 tisíc amerických dolarů.

"Pro Česko je to ohromná čest a další velká tenisová radost. Přidělení tohoto turnaje vnímám jako akt velké důvěry a současně i ocenění práce, kterou jsme předvedli v uplynulých týdnech při akcích, díky kterým se nám povedl restart tenisové sezóny jako jedněm z prvních na světě," uvedl prezident ČTS Ivo Kaderka.

Kategorii turnajů 125K založila WTA v roce 2012 jako mezistupeň pro hráčky přicházející z turnajů ITF, které se snaží prosadit na okruhu. Z českých tenistek vyhrála jeden z nich před čtyřmi lety Kristýna Plíšková v čínském Ta-lien.

Prague Open se koná na Spartě bez diváků tento týden a hlavní hvězdou je druhá hráčka světa Simona Halepová z Rumunska. Mužské challengery začnou za týden na Štvanici, poté se bude hrát v Praze na Spojích. Na obou akcích by se měl ukázat i vítěz tří grandslamů Švýcar Stan Wawrinka. Další challengery budou v Ostravě a Prostějově.

Reklama

Související témata: