Hlavní obsah

Sabalenková - Čeng Čchin-wen 6:1, 6:4Vondroušová může narazit na Sabalenkovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pokud tenistka Markéta Vondroušová postoupí do semifinále US Open, narazí v něm na Bělorusku Arynu Sabalenkovou. Turnajová dvojka dnes porazila na newyorském grandslamu Číňanku Čeng Čchin-wen 6:1, 6:4 a postoupila mezi čtyři nejlepší ve Flushing Meadows potřetí za sebou. Wimbledonská vítězka Vondroušová se utká od 1:00 SELČ s nasazenou sedmnáctkou Američankou Madison Keysovou.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková postoupila na US Open do semifinále.

Článek

Pětadvacetiletá Sabalenková, která se příští týden stane novou světovou jedničkou, živí dál naději na druhý grandslamový titul v sezoně. Na začátku roku ovládla na betonovém povrchu Australian Open. O pět let mladší Čeng Čchin-wen porazila za 74 minut, zaznamenala 17 vítězných míčů a stále neztratila v New Yorku ani set.

„Myslím, že jsem dnes hrála skvělý tenis. Se svým výkonem jsem moc spokojená. Získala jsem šanci hrát další grandslamové semifinále a podat v něm zase o něco lepší výkon,“ řekla v rozhovoru na kurtu Sabalenková.

Rodačka z Minsku je v semifinále grandslamu posedmé v kariéře a popáté za sebou. Vloni na US Open vypadla v boji o finále s pozdější vítězkou Polkou Igou Šwiatekovou. „Tentokrát udělám vše pro to, abych tu zůstala až do konce,“ dodala Sabalenková.

Medveděv porazil v ruském souboji Rubljova

Do semifinále postoupil i předloňský šampion a třetí hráč světa Daniil Medveděv. V ruském souboji porazil osmého nasazeného Andreje Rubljova za dvě hodiny a 48 minut 6:4, 6:3, 6:4. V boji o finále narazí Medveděv na obhájce titulu Španěla Carlose Alcaraze, nebo Němce Alexandera Zvereva.

Sedmadvacetiletý Medveděv postoupil na newyorském betonu mezi čtyři nejlepší počtvrté za posledních pět ročníků. Celkově jde o jeho sedmé grandslamové semifinále a druhé za sebou. Do stejné fáze se dostal také letos ve Wimbledonu.

O dva roky mladšího Rubljova porazil i navzdory většímu počtu nevynucených chyb (40:37) a méně vítězným míčům (26:32). Prolomil však devětkrát soupeřův servis a duel zakončil proměněným pátým mečbolem.

Rubljov nepostoupil do semifinále grandslamu ani na devátý pokus a ve Flushing Meadows vypadl ve stejné fázi jako v minulém roce. Letos skončil ve čtvrtfinále také na Australian Open a ve Wimbledonu.

US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 65 milionů dolarů):
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Medveděv (3-Rus.) - Rubljov (8-Rus.) 6:4, 6:3, 6:4
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Sabalenková (2-Běl.) - Čeng Čchin-wen (23-Čína) 6:1, 6:4
Výsledky českých tenistů najdete zde:
Související témata: