Hlavní obsah

V Německu rozehráli tenisový turnaj, první po přerušení sezony

Höhr-Grenzhausen

V Německu v pátek bez diváků a za dodržení přísných hygienických pravidel rozehráli exhibiční tenisový turnaj, první po březnovém přerušení sezony kvůli koronavirové pandemii. Největší hvězdou čtyřdenního podniku hraného v městečku Höhr-Grenzhausen poblíž Koblenze je domácí Dustin Brown, přemožitel Rafaela Nadala z Wimbledonu 2015.

Foto: Sport.cz

Největší hvězdou čtyřdenního podniku hraného v městečku Höhr-Grenzhausen poblíž Koblenze je domácí Dustin Brown.

Článek

Na úvod nicméně tenistovi s typickými dredy sebral slávu 354. hráč světového žebříčku Benjamin Hassan, jenž se může pyšnit tím, že vyhrál první profesionální tenisový zápas hraný po téměř dvou měsících. V zápase ve zkráceném formátu a hraném pod střechou Hassan porazil 4:2, 4:2 Jeana-Marca Wernera. Utkání mohli sledovat vyhladovělí tenisoví fanoušci na celém světě živě díky přenosu Tennis Channelu.

Nebylo to představení, na které byli zvyklí. Hrálo se bez diváků, čárových rozhodčích a podavačů míčů. Tenisté si na závěr nemohli podat ruce, v areálu nesměli mít trenéry ani se tam vysprchovat. Vítěz turnaje pak dostane méně než 1000 eur (27 tisíc korun).

Navzdory přísným kontrolám byl první den bez problémů. "Odstupy se hodně hlídaly. Po každém zápase byly vydezinfikovány hráčské lavičky a tenisté přicházeli na kurt a opouštěli ho jednotlivě," řekl Christian Klapthor, mluvčí jedné z firem sponzorujících turnaj.

Dodal, že Německý tenisový svaz ve svých pokynech, jak zacházet s míčky, označil riziko infekce za minimální. "Snad jen kdyby jeden hráč na míček plivnul a druhý si ho dal do pusy, což je značně nepravděpodobné," řekl.

V Česku by se měl tenis rozběhnout sice až v závěru měsíce, zato s hvězdným obsazením. Tenisový svaz připravil na rozehrání seriál, který zahájí turnajem O pohár prezidenta ČTS na pražské Spartě. Účast přislíbili Petra Kvitová, Barbora Strýcová a kompletní daviscupový tým v čele s Jiřím Veselým. Hrát se má od 26. do 28. května.

Reklama

Související témata: