Hlavní obsah

V Bombaji prší, Berdych bude hrát finále v pondělí

BOMBAJ

Tenista Tomáš Berdych si počká na finálový zápas v Bombaji až do pondělí. Pobyt v Indii jemu i ruskému soupeři Dmitriji Tursunovovi neplánovaně prodloužil vydatný déšť, který hráče nepustil na kurt. Organizátoři na své internetové stránce oznámili, že zápas o premiérového šampiona byl přeložen o den a v pondělí začne ve 12:30 SELČ.

Článek

Turnaj v Bombaji je od letoška nově v kalendáři ATP a jednadvacetiletý Berdych má na něm šanci proniknout poprvé v kariéře do elitní desítky světového žebříčku. To se mu povede v případě, že získá titul. Zatím je třináctý. Pokud by nedovolilo nepříznivé počasí odehrát závěrečnou bitvu ani v pondělí, budou oba soupeři vyhlášeni jen za finalisty.

Berdych se před rozhodujícím duelem myšlenkami na postup v žebříčku nechtěl svazovat. "Beru to spíš jako součást motivace. Přece jenom je mi teprve jednadvacet a věřím, že budu mít ještě dost šancí se do desítky dostat," řekl Českému rozhlasu.

S Tursunovem, dvaadvacátým hráčem pořadí ATP, se utkal zatím jednou a letos na US Open jej v pěti setech porazil. "Oba měli už dnes odjet, ale jsou rádi, že tady mohou strávit ještě další den," tvrdil novinářům ředitel akce Guarav Natekar. Přeložení do haly podle něj nepřicházelo v úvahu, neboť žádná tenisová v Bombaji není. Finále čtyřhry bude v pondělí probíhat souběžně s dvouhrou.

Reklama

Související témata:
  7 : 6, 2 : 1 Kosťuková - Vondroušová 7 : 6, 2 : 1 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová