Hlavní obsah

Volandri uspěl s odvoláním, trest za doping mu byl zrušen

ŘÍM

Italský tenista Filippo Volandri může opět hrát turnaje ATP, u sportovní arbitráže CAS v Lausanne uspěl s odvoláním proti trestu za doping. Ten dostal v lednu za užití zakázané látky salbutamol. Tenista se hájil tím, že byla obsažena v léku na astma.

Článek

Volandri dostane zpět vedle bodů do žebříčku ATP také finanční odměny za posledních deset měsíců, které musel původně vrátit. Jediný postih, který zůstal v platnosti, je odečtení bodů za loňský turnaj v Indian Wells, kde neprošel dopingovou zkouškou.

"Noční můra je pryč. Členové CAS uznali můj dobrý úmysl. Užil jsem látku jen pro zdravotní potřebu," prohlásil italský tenista, jenž loňskou sezonu zakončil poprvé od roku 2002 mimo nejlepší světovou stovku.

Volandri zároveň pohrozil, že se bude s vedením tenisové federace ITF soudit: "Někdo udělal chybu a zaplatí za ni." Navíc požádá mužskou asociaci ATP o navrácení svého žebříčkového postavení, které by mu umožnilo startovat na květnovém French Open. "Měla by to být formalita. Pokud to nepůjde, začnu od začátku s menšími turnaji," dodal.

Reklama