Hlavní obsah

Krejčíková, Siniaková - Sü I-fan, Jang Čao-süan 6:3, 6:3Výborně! Krejčíková se Siniakovou vybojovaly postup do semifinále Turnaje mistryň

Aktualizováno

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková mají už po druhém zápase ve skupině jistý postup do semifinále Turnaje mistryň v texaském Fort Worth. Obhájkyně titulu porazily čínský pár Sü I-fan, Jang Čao-süan 6:3, 6:3. Skupinu Rosie Casalsové budou dohrávat v pátek proti americkému duu Jessica Pegulaová, Cori Gauffová.

Foto: Susan Mullane, Reuters

Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková po výhře nad Desirae Krawczykovou a Demi Schuursovou.

Článek

Šestadvacetileté tenistky postoupily do vyřazovací fáze potřetí ze čtyř účastí. V soutěži mohou navázat na letošní triumfy z Australian Open, Wimbledonu a US Open. Titul z Turnaje mistryň soutěže mohou obhájit jako sedmý pár v historii.

"Byl to velmi těžký zápas. Jsem ráda, že jsme v něm uspěly právě takhle. Hrály jsme velmi dobře a podle mě jsme předvedly lepší výkon než v prvním utkání. S Bárou na kurtu dobře komunikujeme a odvádíme výbornou práci," řekla v pozápasovém rozhovoru Siniaková.

České tenistky byly v úvodním setu při servisu stoprocentní a díky dvěma brejkům se ujaly po sedmatřiceti minutách vedení. Čínské soupeřky však duel nevzdaly a na začátku druhé sady získaly náskok 2:0.

Krejčíková se Siniakovou však čtyřmi hrami po sobě vývoj otočily, a přestože za stavu 4:2 nabídly po ztraceném servisu soupeřkám ještě šanci vrátit se do hry, zbývající dva gamy už proběhly v jejich režii. Češky si tak zajistily postup mezi nejlepší čtyři jako první na turnaji.

"Čím to je, že se nám tak daří? To je tajemství, tak to tak nechme být," uvedla s úsměvem Krejčíková. "Ba ne, známe se už dlouho. Znám Kateřinu od dvanácti let. Jsem ráda, že jsme to tu zatím zvládly. Moc si toho vážím, že s ní mohu hrát," dodala Krejčíková.

TURNAJ MISTRYŇ ve Fort Worth (tvrdý povrch dotace 5 milionů dolarů):
Čtyřhra:
Skupina Rosie Casalsové:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Sü I-fan, Jang Čao-süan (6-Čína) 6:3, 6:3.
Krawczyková, Schuursová (8-USA./Niz.) - Pegulaová, Gauffová (3-USA) 3:6, 6:0, 10:5.
1.Krejčíková, Siniaková2204:02
2,Sü I-fan, Jang Čao-süan2112:31
3.Krawczyková, Schuursová2112:31
4.Gauffová, Pegulaová2022:40

Vondroušová si připsala první výhru po půlroční zdravotní pauze

Markéta Vondroušová se týden před finálovým turnajem Billie Jean King Cupu dočkala první výhry od poloviny dubna. Stříbrná olympijská medailistka z Tokia porazila na halovém turnaji ITF v anglickém Shrewsbury 6:2, 6:1 Švédku Mirjam Björklundovou.

Třiadvacetiletá Vondroušová se minulý týden vrátila na kurty po půlroční zdravotní pauze a na turnaji v Poitiers první zápas prohrála. Na WTA Tour Vondroušová naposledy hrála koncem dubna ve Stuttgartu, poté se podrobila operaci zápěstí. Přišla mimo jiné o Roland Garros, Wimbledon i US Open. Mezitím se vdala za dlouholetého přítele Štěpána Šimka.

Finalistku Roland Garros 2019 Vondroušovou navzdory dlouhé pauze nominoval začátkem října kapitán Petr Pála na finálový turnaj týmové soutěže dříve známé jako Fed Cup. Hrát se bude v Emirates Areně v Glasgow od 8. do 13. listopadu, Češky vyzvou ve skupině Polsko a USA. Do semifinále postoupí jen vítěz.

Auger-Aliassime se přiblížil postupu na Turnaj mistrů

Tenista Félix Auger-Aliassime vydřel ve druhém kole turnaje Masters v Paříži třísetové vítězství nad Mikaelem Ymerem a po 14. výhře za sebou se může těšit na start na Turnaji mistrů. Jistotu už má i Rus Andrej Rubljov. Jejich pronásledovatelé v letoším žebříčku Američan Taylor Fritz a Polák Hubert Hurkacz, kteří měli jako jediní ještě šanci je v boji o poslední dvě postupová místa předstihnout, v Paříži své zápasy 2. kola nezvládli.

Ze hry venku je v pařížské hale Bercy bývalá světová jednička Daniil Medveděv. Ruský tenista, který si v neděli jako zatím poslední šestý zajistil místo na závěrečném elitním turnaji pro osmičku nejlepších hráčů sezony v Turíně, ztratil třísetovou bitvu s Alexem de Minaurem. Frustrovaný šampion z roku 2020 a loňský finalista po porážce 4:6, 6:2, 5:7 nejprve rozmlátil raketu o zem, než se vydal k síti pogratulovat soupeři. Australan porazil hráče z elitní pětky světového žebříčku na 19. pokus poprvé v kariéře.

Dvaadvacetiletý Auger-Aliassime, jenž v uplynulých týdnech získal tituly na třech turnajích v řadě, zdolal Ymera 6:7, 6:4, 7:6. Fritz naopak třísetový duel nezvládl a domácímu Gillesi Simonovi podlehl 5:7, 7:5, 4:6. Hurkacz prohrál s Dánem Holgerem Runem 5:7, 1:6. Rubljov si postup do 3. kola zajistil už v úterý.

PAŘÍŽ (tvrdý povrch, dotace 6 008 725 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Alcaraz (1-Šp.) - Nišioka (Jap.) 6:4, 6:4
Dimitrov (Bulh.) - Fognini (It.A) 6:0, 7:5
Simon (Fr.) - Fritz (9-USA) 7:5, 5:7, 6:4
Carreňo (14-Šp.) - Shapovalov (Kan.) 7:6 (7:2), 2:6, 6:4
Rune (Dán.) - Hurkacz (10-Pol.) 7:5, 6:1
De Minaur (Austr.) - Medveděv (4-Rus.) 6:4, 2:6, 7:5
Tsitsipas (5-Řec.) - Evans (Brit.) 6:3, 6:4
Auger-Aliassime (8-Kan.) - M. Ymer (Švéd.) 6:7 (6:8), 6:4, 7:6 (8:6)
Tiafoe (16-USA) - Draper (Brit.) 6:3, 7:5
Musetti (It.) - Basilašvili (Gruz.) 6:4, 6:2

Reklama