Hlavní obsah

Výměna roku! Tenisová paráda nadchla. Nebuďte mě, jestli ještě sním, rozplýval se šampion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nefiguroval ani mezi nasazenými a nakonec dosáhl na životní úspěch, Španěl Pablo Carreňo Busta ve svých 31 letech v Montrealu poprvé v kariéře vybojoval titul na turnaji série Masters. Ve finálové bitvě s favorizovaným Polákem Hubertem Hurkaczem navíc vyhrál boj o fiftýn, který mnozí označují za výměnu roku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pablo Carreňo získal první titul z turnajů série MastersVideo: sntv

 
Článek

„Prosím, nebuďte mě, pokud je to pořád ještě sen. Moc si to užívám," rozplýval se rodák Gijonu.

„Je to neskutečně krásný pocit. Získal jsem nejcennější titul své kariéry a ani nevím, jak se mám cítit. Celý týden jsme tvrdě makali. Nezažívám zrovna svoji nejlepší sezonu, ale nepřestával jsem věřit ve svůj tým, sobě samému i svojí hře," radoval se dvojnásobný semifinalista US Open a bronzový olympijský medailista.

Za stavu 3:2 ve třetí sadě se pak blýskl, když se z takřka bezvýchodné situace, kdy jej Polák vyhnal až k reklamní stěně daleko za základní čáru, dokázal vypnout k zisku fiftýnu.

Španěl se po Hurkaczově povedeném lobu dostal do totální defenzivy a v nouzi se mu podařilo dostat obloučkem míček přes síť. Polák ale smečí boj o bod neukončil, Carreňo přebral iniciativu a fiftýn nakonec vyhrál.

„Výměna roku pro Pabla Carreňa," smekl známý tenisový novinář Ben Rothenberg na Twitteru.

Reklama

Související témata: