Hlavní obsah

Nechutné chování. Medveděv si vyšlápl na nadávajícího fanouška, ozval se i Kyrgios

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světová tenisová jednička Daniil Medveděv na turnaji v Montrealu skončil minulý týden překvapivě už ve druhém kole, když nestačil na rozjetého Nicka Kyrgiose. S odstupem několika dnů se navíc na veřejnost dostalo video, jak se v zákulisí kanadského turnaje dostal do slovního konfliktu s fanouškem.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Daniil Medveděv během zápasu s Nickem Kyrgiosem v Montrealu.

Článek

Ve vnější části stadionu Canadian Open na ruského tenistu jeden z fanoušků zařval „lůzře". Medveděv nenechal urážku bez povšimnutí, otočil se a ke křiklounovi osobně zamířil. „Co jsi to řekl?" ptal se fanouška.

Ostatní přítomní dávali najevo, že se jim hanlivý pokřik na světovou jedničku vůbec nelíbí a žádali o omluvu.

Z Medveděvovy promluvy bylo zřetelně slyšet jen, jak říká: „Já jsem super klidný". Po pár desítkách sekund debatu ukončil.

Ruského rivala se zastal i jeho přemožitel Kyrgios. „Nechutné chování. Tohle je to nejlepší, co v našem sportu máme. Fanoušci musejí mít nějaký respekt," apeloval Australan, který své tažení v Montrealu ukončil ve čtvrtfinále po porážce od Poláka Huberta Hurkacze.

Medveděv po neúspěšné obhajobě titulu v Montrealu hraje tento týden v Cincinnati, kde bude hájit první příčku v žebříčku před Rafaelem Nadalem, jenž nastoupí poprvé od Wimbledonu.

Ruský tenista musí k jistotě udržení pozice světové jedničky dojít do čtvrtfinále. Nadal ztrácí na Rusa 1265 bodů, ale v Cincinnati neobhajuje žádné body. To Medveděv hájí loňský zisk 360 bodů. Vítěz turnaje si připíše 1000 bodů.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík