Hlavní obsah

Výsledek je brutální. Martincové neseděl povrch. V Americe to sviští jak prase, srovnávala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do třetice už Tereze Martincové obrat nevyšel. Ve čtvrtfinále Livesport Prague Open stopla její cestu hbitá Japonka Nao Hibinová. Česká tenistka jí podlehla za 70 minut jednoznačně 1:6, 2:6.

Výsledek je dost brutální, ale soupeřka hrála neskutečně. Terezu Martincovou navíc rozhodil povrch ve StromovceVideo: Sport.cz

 
Článek

„Necítila jsem se bez šance, výsledek je ale docela brutální," povzdechla si Martincová „Ale i hráčky, co nepatří do první stovky, dokážou předvést výborný výkon. Byla bezchybná, klobouk dolů," ocenila 136. tenistku světa, která na kurtech Sparty ve Stromovce vyřadila loni i Barboru Krejčíkovou.

V jednu chvíli si Martincová dokonce nevěřícně zakřičela, když jí soupeřka neomylně posílala další a další míče přesně k lajnám. „Nevěřila jsem, že to bude neustále takhle trefovat. Když to ale řeknu na rovinu, taky myslím, že měla dost štěstí."

Osmadvacetileté Češce už nepomohl odchod do šatny po prohrané první sadě jako v předchozích dvou utkáních, ani vytrvalé povzbuzování publika, které Martincovou tlačilo dopředu až do samotného závěru. Jeden mečbol Japonky při jejím podání ještě odvrátila, ale pak si posedmé prohrála servis a byl konec.

Tereza Martincová dnes neměla svůj den. Ve čtvrtfinále hladce prohrála s Japonkou HibinovouVideo: Sport.cz

Co ale poražená hráčka nemohla stále rozdýchat, to byl povrch na centrkurtu ve Stromovce. „Je strašně těžké na tom zabíjet balony. Jí ten pomalý povrch seděl. U mě naopak čím rychlejší, tím lepší. A podle toho to vypadalo," stýskala si Martincová. „Jsem z toho rozhozená. Člověk se soustředí spíš na to, aby vymyslel, jak hrát. Pro ty, co míče neliftují, je to složité. V Americe to na hardu sviští jak prase, tady to je o něčem jiném. Ale vyhrála jsem na tom aspoň dva zápasy," řekla česká držitelka divoké karty.

Příští týden má Martincová v plánu vyrazit do Polska na turnaj WTA 125 a pak už na US Open, kde by měl snad povrch svištět podle představ české tenistky. „Ale asi budu muset do kvalifikace, v přihláškách jsem 106.," připomněla hráčka, kterou pražské čtvrtfinále aspoň o kousek přiblížilo první stovce.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články