Hlavní obsah

Se synem v náručí Strýcová přemáhala pláč. Na US Open bude hrát debl s Vondroušovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skandovaný potlesk vyprovázel Barboru Strýcovou po jejím posledním ostrém zápase na českých kurtech. Co na tom, že ho sedmatřicetiletá tenistka prohrála s Indkou Ankitou Rainaovou v prvním kole Livesport Prague Open 6:3, 3:6, 4:6. Za svou kariéru si ovace bezpochyby zaslouží.

Emoce ve mně hrozně lítaly, přiznala loučící se Barbora Strýcová. Ale je to krásný a chci si to užít!Video: Sport.cz

 
Článek

Dvojnásobná wimbledonská šampionka v deblu, semifinalistka travnatého grandslamu ve dvouhře, bronzová medailistka z olympiády, ale taky hráčka, která pomohla Česku k šesti fedcupovým triumfům, světová jednička ve čtyřhře, šestnáctka v singlu... Je toho mraky, za co Strýcovou ocenit. Bezpochyby k tomu patří i fakt, že se na kurty dokázala vrátit po mateřské pauze a před pár týdny s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej ovládla podruhé turnaj v All England Clubu.

„Nedokážu vybrat třeba jen tři věci. Bylo toho mnohem víc a všechno si do detailu pamatuju," tvrdila Strýcová. Jen tu rozlučku s českými fanoušky si asi představovala jinak. Původně k ní měla nastoupit už v úterý, ale předchozí program na hlavním kurtu se protáhl, takže vyběhla na kurt ve středu po poledni a nebyl to pro ni úplně šťastný den.

Loučící se Barbora Strýcová vstoupila do turnaje v Praze. V utkání s Indkou Rainaovou získala první setVideo: Sport.cz

„Nehrálo se mi nejlíp. Výkon nebyl dobrý, spíš strašný. Děkuju, že jste to trápení zhlédli. Dělala jsem strašně chyb," omlouvala se divákům po utkání s Indkou, které se protáhlo na dvě a půl hodiny. Rainaová přitom postoupila do hlavní soutěže jako lucky loser, když ve druhém kole kvalifikace podlehla Ukrajince Dajaně Jastremské dvakrát 0:6... Jenže Strýcová využila jen 3 z 12 brejkbolů a v rozhodující sadě si dvakrát prohrála servis.

Ale pak už se stejně tleskalo a gratulovalo. Pořadatelé turnaje připravili pro Strýcovou i vzpomínkové video, u kterého aktérku, za níž na kurt dorazil syn Vincent, přemáhaly slzy. Ostatně během utkání svého synka i zaslechla. „Asi se právě probudil. On ví, že máma jde hrát tenis, ale je mu to celkem jedno," zasmála se. S ještě ne dvouletým dítětem v náručí a po boku s neteří Luisou pro ni ale nebylo úplně snadné ukočírovat emoce.

„Musela jsem se kousat do rtů, abych nepropukla úplně v pláč," přiznala tenistka. „I když to po prohraném utkání nezní nejlíp, tak jsem šťastná."

Jsem trapná, hraju dementně. Barbora Strýcová druhý set ztratila a musela si zanadávatVideo: Sport.cz

Poslední turnaj kariéry Strýcová odehraje v deblu na US Open. Její deblovou parťačkou už ale nebude Tchajwanka. „Domluvila jsem se s Markétou Vondroušovou," ohlásila spojení dvou letošních vítězek Wimbledonu. „Hrály jsme spolu už na Australian Open (2019), kde jsme se domluvily asi dva dny předem a pak jsme postoupily až do semifinále. Byl to můj nápad zahrát si spolu znovu, mohl by to být i hezký příběh," přála by si Strýcová.

Teď ale potřebuje ještě dořešit zdravotní neduhy, do odletu na to má necelé tři týdny. „Z Wimbledonu mám problém s achillovkou. A pak taky trochu natržený sval v rameni," povzdechla si.

Dvě wimbledonské vítězky spolu. Rozlučku na US Open odehraje Barbora Strýcová po boku Markéty VondroušovéVideo: Sport.cz

Co bude, až definitivně nebude profesionální tenistkou, ale Strýcová zatím moc neřeší.

„Je fajn být v boji, ale vynahradím si to třeba v maratonu... Bude mi toho hodně chybět. A hodně věcí mi zase chybět nebude. Jsem si ale stoprocentně jistá, že dělám správnou věc. Za chvíli mi bude 38 let. A život není jen o tom cestovat a hrát tenis. Chci být s malým a neutíkat od něj," loučila se s českými fanoušky Strýcová.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.