Hlavní obsah

Vzteklý Djokovič roztrhal triko a nadával sudímu. Otřásá se vláda suverénního šampióna?

Šanghaj

Nezdolná mašina na tituly se zadrhává, donedávna nedostižný náskok na čele žebříčku se tenčí a herní pohoda je pryč. Novak Djokovič sice stále okupuje trůn pro světovou tenisovou jedničku, jenže v semifinále turnaje v Šanghaji překvapivě podlehl Španělu Bautistovi a po zápase připustil, že prochází fází jistého vyhoření.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Novak Djokovič si roztrhal tirko a rozhodčí jej za výbuch emocí varoval.

Článek
Fotogalerie

Ještě nedávno jednoznačný vládce světového tenisu už se musí pomalu ohlížet za svá záda, protože neúspěšná obhajoba titulu v Šanghaji nabídla další šanci dvojce Andymu Murraymu, jenž se v případě finálové výhry nad Bautistou může Djokovičovi přiblížit na rozdíl 2415 bodů.

Porážka v semifinále sice není žádná pohroma, ale na projevu rodáka z Bělehradu je evidentní, že není v obvyklé pohodě.

Muselo to přijít

„Určitě jsou věci, které z emočního a mentálního hlediska potřebuji dostat zpět. Možná jsem unavený tím množstvím zápasů, které jsem odehrál za posledních patnáct dvacet měsíců," hledal příčiny slabší formy.

„Tohle ale na mě muselo dříve či později přijít. Bylo mi jasné, že nemůžu pořád hrát na té nejvyšší úrovni. Neuškodí si něčím takovým projít, doufám ale, že se z toho brzy dostanu," pokračoval.

Chybujícímu Djokovičovi během semifinále pořádně tekly nervy. Hodně nakvašený byl, když poslal bekhend do autu, čímž ztratil svůj servis a umožnil tak Bautistovi zisk první sady. Vzteky třikrát mrštil raketou o zem a své náčiní tím nadobro odepsal.

Nešetřil ani rozhodčího Carlose Bernardese. Nejprve nebyl spokojen s jeho verdiktem, později se s ním dostal do rozmíšky, když mu sudí udělil varování, poté co si Srb vzteky roztrhal triko.

„Prostě nerozumím jeho rozhodnutím. Šel jsem si vyměnit triko a on mě dal varování. On byl hvězdou dnešní show, to si přesně přál," rýpl si zklamaný tenista do sudího.

Djokovič i přes kupící se únavu a pokles formy zbytek sezóny rozhodně nevzdává. Chystá se na turnaj Masters do Paříže a závěrečný Turnaj mistrů. Na obou obhajuje titul. „Pokusím se připravit se na halovou sezónu, v níž se mi v posledních letech hodně dařilo. Doufám, že se zlepším," dodal Srb.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.