Hlavní obsah

Bernarde, nemáme důkaz, že se změníte. Komise potvrdila australskému bouřlivákovi trest

Londýn/Praha

Trest za odfláknutý zápas ve Wimbledonu se Bernardu Tomicovi nelíbil, a tak se odvolal. U komise však se svým vysvětlením neuspěl a pokuta ve výši pětačtyřiceti tisíc liber (1,3 milionu korun) pro australského bouřliváka platí dál. „Bernarde, nemáme jediný důkaz, který by dokládal, že se změníte,“ napsal šestadvacetiletému tenistovi Billy Babcock, předseda odvolací komise.

Foto: Sport.cz

Bernard Tomic s odvoláním neuspěl.

Článek

Tomic se ve Wimbledonu příliš dlouho nezdržel. V úvodním kole slavného grandslamu prohrál za pouhých osmapadesát minut. Jo-Wilfried Tsonga australského tenistu porazil ve třech setech 6:2, 6:1 a 6:4. Vedení Wimbledonu usoudilo, že Tomic utkání odflákl a udělilo mu pokutu pětačtyřicet tisíc liber. Ta odpovídá výši prémie za účast v prvním kole.

To se sto šestému hráči světa samozřejmě nelíbilo, a tak se proti udělení pokuty odvolal. Poukazoval na to, že měl před Wimbledonem náročný program, a že po několika zápasech v horku nebyl zcela v pořádku. Odvolací komisi však jeho vysvětlení nepřesvědčilo a trest pro známého bouřliváka potvrdila.

„Vzhledem k vašemu problematickému chování na grandslamových turnajích je těžké najít nějaká opodstatnění pro změnu trestu,“ citoval New York Times slova Billyho Babcocka, předsedy odvolací komise. „Jsem si jistý, že i vy, Bernarde, uznáte, že z minulosti nemáme jediný důkaz, který by dokládal, že se změníte.“

Babcock také uvedl, že pokud Tomic odehraje následující čtyři grandslamy bez problémů, tak může zažádat o vrácení pětadvaceti procent z dané pokuty. „Nicméně jsem skeptický, že něco takového dokážete. Ale třeba mě překvapíte,“ dodal Babcock.

Tomice rozhodnutí naštvalo a podnikne nejspíš další kroky. „Kašlu na pětadvacet procent. Jde mi o spravedlnost pro hráče v budoucnu,“ prohlásil hráč, který se tento týden představí na turnaji v Atlantě. V úvodním kole se zde střetne s kanadským talentem, Francesem Tiafoem.

Reklama

Související témata: