Hlavní obsah

Bouřlivák napadl legendu. Klaun, co by měl raději mlčet, útočil známý tenista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Epické finále tenisového Wimbledonu mezi vítězným Španělem Carlosem Alcarazem a Srbem Novakem Djokovičem zvedalo fanoušky ze sedadel, případně je drželo jako magnet u televizní obrazovky. Prestižní utkání mělo na Ostrovech nečekanou dohru, kdy se tenisový bouřlivák Nick Kyrgios ostře pustil do komentátora přenosu. Respektovaný expert BBC Andrew Castle si o sobě mohl přečíst, že je klaun a měl by raději mlčet. „Ten zápas úplně zkazil," uvedl Kyrgios.

Foto: John Walton, ČTK/AP

Australan Nick Kyrgios si zase pustil pusu na špacír.

Článek

Dvacetiletý Alcaraz získal svůj první titul v All England Clubu poté, co zvítězil nad sedminásobným vítězem Wimbledonu na centrálním kurtu v impozantním finále mužské dvouhry po setech 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4. Duel trval necelých pět hodin a fanoušci hltali každou výměnu napínavého finále. Ne tak Kyrgios, který považoval komentář experta na BBC za otravný a vyzval jej, aby svou možnou účast do budoucna omezil na minimum. .

"Kdokoli je klaun vedle Todda Woodbridge v té lóži komentátorů. Takový člověk by neměl mluvit, nebo všem zkazí zápas," napsal tenista na Twitteru. Následně byl Kyrgios informován, že Castle hrál na turnaji v Queen's třetí kolo v roce 1986. „Hahaha úžasné," reagoval stručně.

Pravdou je, že Kyrgios nebyl jediným divákem, kterého Castleův pohled a komentář rozzlobil. Řada tenisových fanoušků si na Twitteru stěžovala na jeho postoj k Djokovičovu výbuchu, při kterém na začátku pátého setu rozmlátil raketu. Komentátor se pokusil „Djokera" omluvit s tím, že lze pochopit, proč s raketou naložil zrovna takhle...

Záznam: Štvanice vítala wimbledonskou šampionkuVideo: SPORT.CZ/ČTK

„To je neuvěřitelné, že někdo omlouvá rozmlácení rakety a bere to jako normální věc," napsal jeden z čtenářů, který zastává podobný názor jako Kyrgios. Další uvedl, že jednou z velkých výsad všech fanoušků v hledišti bylo, že nemuseli poslouchat komentář zmíněného experta BBC. Castle je přitom bývalou britskou tenisovou jedničkou a po dvě desetiletí byl hlavním komentátorem všech finále mužské dvouhry na BBC.

Jednu pochvalu finále mužské dvouhry v All England Clubu nakonec ale Australan přece jenom udělil. „Dlouho se mi nestalo, že bych viděl celý tenisový zápas. Děkuji @DjokerNole & @carlosalcaraz za tohle neuvěřitelné představení. Gratuluji vám oběma," napsal na Twitteru.

Alcarazovi, nyní třetímu nejmladšímu šampionovi moderní doby po Borisi Beckerovi a Björnu Borgovi, byly tři roky, když Djokovič naposledy prohrál pětisetový zápas v All England Clubu...

Reklama