Hlavní obsah

Bože můj, jsi blázen, slyšel Djokovič od bývalého kouče. Ten prozradil, že v roli soupeře trpí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl u všech dvaceti grandslamových titulů srbského tenisty Novaka Djokoviče, v roli kouče si užíval i chvíle, kdy byl Srb světovou jedničkou. Na přelomu února a března ale spolupráce slovenského trenéra Mariána Vajdy s velkou hvězdou skončila. V rozhovoru pro Tennis Majors však Vajda prozradil, že je se svým bývalým svěřencem dál v kontaktu a rád si vyslechne jeho rady. „Novak je v tomhle neuvěřitelný," přiznal kouč, jenž nyní trénuje slovenskou jedničku Alexe Molčana. Ten je momentálně na 51. místě světového žebříčku.

Foto: Paul Childs, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič ve Wimbledonu.

Článek

Vajda se v rozhovoru rozpovídal nejen o progresu, který pod jeho vedením Molčan udělal. Prozradil také, jak prožívá chvíle, když jeho svěřenec nastupuje právě proti Djokovičovi. To se stalo třeba během French Open. „Bylo to zvláštní. Třeba už jen to, když jsem byl v lóži soupeře. Pokud mám být upřímný, byl to hrozný pocit. Cítil jsem se špatně. A Novak taky. Jsme spolu dál v kontaktu. Komunikujeme, posíláme si zprávy, máme pořád velmi dobré vztahy," tvrdil slovenský kouč.

Když pak Djokovič jeho svěřence porazil, neváhal mu pogratulovat. „Odehrál velmi dobrý zápas. Řekl jsem mu ale také, že se Alex zlepšuje a on souhlasil," pochlubil se Vajda. Následně prý přišel šok. „Alex měl být agresivnější při mém druhém podání," vykládal slovenský kouč, že nevěřil vlastním uším. „Bože můj, ty jsi blázen, jsi neuvěřitelný," prozradil, jak reagoval. „Vždyť on mi vlastně říkal taktiku, která by na něj platila," usmál se Vajda.

Rad od tenisové hvězdy si považuje. „Pomohl mi víc pochopit Alexovu hru, jeho tenis. Některé z věcí, na kterých pracujeme, jsem dělal i s Novakem. Jiné je to třeba v tom, že Alex je levák, takže musím všechno vnímat jinak, ale daří se nám řadu věcí zlepšovat," pochvaloval si Vajda, který se netají tím, že Djokovičovi dál drží palce.

„Vždycky mu budu fandit. Chci, aby vyhrál Wimbledon. Tráva je pro něj nejlepším povrchem, má i slušný los. Navíc se pořád zlepšuje," varoval v rozhovoru pro Tennis Majors Vajda soupeře srbského tenisty. V úterý odpoledne nastoupí wimbledonská jednička mužské dvouhry ve čtvrtfinále třetího grandslamového turnaje sezony proti dvacetiletému Italovi Janniku Sinnerovi, nasazené desítce.

Reklama

Související témata: