Hlavní obsah

Bravo! Pohřebiště favoritů Češku nezastavilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fantazie. Sen Petry Kvitové o třetím triumfu na třetím grandslamovém turnaji sezony ve Wimbledonu žije dál. Lvice z Fulneku postoupila už do osmifinále, když si ve dvou setech poradila 6:3 a 7:5 se Srbkou Stevanovičovou. "Trávu tady miluju, už asi nejde, abych to tu měla raději," smála se po vítězství na kurtu číslo 2, kterému se přezdívá pohřebiště favoritů. Česká tenistka tento problém ale ve výsledku neměla.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Petra Kvitová se raduje z postupu do osmifinále Wimbledonu.

Článek

Kvitová ve Wimbledonu už dvakrát ovládla celý turnaj. Tamní tráva jí sedí a proti Stevanovičové plnila roli favoritky, i když soupeřka dělala, co mohla. "Stevanovičová se určitě nedostala do 3. kola, aby se tam na kurty šla jen podívat. Bylo to těžké," usmála se vítězka. "Jsem ráda a šťastná, že se mi povedlo postoupit," vykládala během interview přímo na kurtu.

Pravdou je, že ve druhé sadě se soupeřkou bojovala 72 minut, takže nešlo o jednoduchou partii. Nakonec ale mohla slavit. Dobře si uvědomovala, že kurtu číslo 2 se přezdívá pohřebiště favoritů a ona po triumfu v Berlíně právě tuhle roli proti Stevanovičové měla. "Je jasné, že se čekalo, že s touhle vizitkou, kdy jsem vyhrála generálku v Berlíně, půjdu daleko," usmála se dobře naladěná Češka.

Při dotazu na další program se Kvitová opět jen usmála. "Teď jsem připravená na novináře," culila se. Na soupeřku si musí ještě počkat. Duel mezi Kanaďankou Andreescuovou a Tunisankou Džabúrovou se teprve bude hrát.

Reklama

Související témata: