Hlavní obsah

Stevanovičová - Kvitová 3:6, 5:7Česká fantazie na Wimbledonu! Mezi nejlepších šestnáct postupují Kvitová i Lehečka

Aktualizováno

Petra Kvitová se ve Wimbledonu podívá do druhého týdne. Nepříjemnou Srbku Stevanovičovou přehrála 6:3 a 7:5. Utkání přerušila dešťová přeháňka, ale českou lvici nijak nerozhodila a může se radovat z postupu mezi nejlepších šestnáct. Jiří Lehečka neproměnil mečbol v tiebreaku čtvrté sady a postup proti Američanu Paulovi vybojoval v páté sadě. Tu ovládl poměrem 6:2 a slaví výhru 3:2 na sety.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Petra Kvitová při utkání s Natalijí Stevanovičovou ze Srbska.

Článek
Fotogalerie

Třiatřicetiletá Kvitová vyhrála osmý zápas za sebou a prodloužila na trávě letošní neporazitelnost. Před startem na třetím letošním grandslamu zvítězila na turnaji v Berlíně. Naposledy prohrála na trávě vloni ve 3. kole Wimbledonu se Španělkou Paulou Badosaovou.

Česká tenistka ztratila v utkání s 225. hráčkou světa a letošní wimbledonskou přemožitelkou Karolíny Plíškové Stevanovičovou servis jako první. Od stavu 1:2 ale převzala iniciativu, vyhrála čtyři hry po sobě a následně využila čtvrtý setbol. Ve druhém setu vedla díky dvěma brejkům 4:2, Srbka ale třemi hrami za sebou vývoj otočila. Utkání následně přerušil déšť.

Po návratu na dvorec Kvitová vyhrála deset míčků za sebou a servírovala na vítězství v zápase. Stevanovičová se však nevzdala a odvrátila tři mečboly. Nevyužila ale tři brejkboly a Kvitová po hodině a 51 minutách čtvrtý mečbol proměnila. V boji o čtvrtfinále vyzve turnajová devítka buď loňskou finalistku Tunisanku Uns Džábirovou, nebo Kanaďanku Biancu Andreescuovou.

Do osmifinále Wimbledonu se z Češek probojovaly o den dříve také Markéta Vondroušová a Marie Bouzková. Ty se utkají o postup mezi nejlepších osm tenistek turnaje spolu.

Postup do osmifinále na travnatých dvorcích v All England Clubu senzačně uhrál poprvé v kariéře také Jiří Lehečka. Čtvrtfinalista letošního Australian Open čelil nasazené šestnáctce Američanovi Tommymu Paulovi. Český hráč vedl 2:0 na sety, další dvě sady ale ve zkrácené hře ztratil. V rozhodujícím dějství ale na travnatém válel, set získal poměrem 6:2 a mohl slavit.

Po proměněném mečbolu padl na kolena a užíval si radosti. Následně v euforii pochodoval po kurtu a tryskala z něj obrovská radost, což dokládala vítězná gesta. K tomu Lehečka tleskal fanouškům a do publika zahodil i obě potítka. Následně se u své lavičky napil nápoje a spěchal do šatny. V osmifinále narazí český tenista na ruskou hvězdu Daniila Medveděva.

Wimbledon (tráva, dotace 44,7 milionu liber):
Muži
Dvouhra - 3. kolo:
LEHEČKA (ČR) - Paul (16-USA) 6:2, 7:6, 6:7, 6:7, 6:2
Ženy
Dvouhra - 3. kolo:
Stevanovičová (Srb.) - KVITOVÁ (9-ČR) 3:6, 5:7
Junioři
Dvouhra - 1. kolo:
Robertson (Brit.) - FILIP (ČR) 6:4, 6:2.
Juniorky
Dvouhra - 1. kolo:
Munková Mortensenová (Dán.) - KOVAČKOVÁ (ČR) 6:2, 6:3
Ostatní výsledky Wimbledonu zde

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články