Hlavní obsah

České tenistce nadšeně tleskal i kapitán z NHL. Jen se dívá, hlásila tajemně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všiml si ho snad každý. Psalo se o něm, že dorazil na Wimbledon. Aleksander Barkov byl pravidelně k vidění na wimbledonských zápasech Marie Bouzkové. Kapitán Floridy dával najevo podporu české tenistce, která ale na otázky o finském hokejistovi reagovala poněkud tajemně, čehož si všímají zejména severská média.

Foto: Profimedia.cz

Aleksander Barkov (vlevo) na snímku z roku 2017, kdy jeho spoluhráčem v jednom útoku Floridy byl i Jaromír Jágr.

Článek
Fotogalerie

Hvězdný sedmadvacetiletý centr Floridy byl i u toho, když Bouzková hrála s Francouzkou Caroline Garciaovou. Přišel do hlediště i při restartu odkládaného zápasu.

Jak píše finský web www.is.fi, seděl v první řadě v rohu hřiště, kde si hráči nechávají ručníky, aby si otřeli ruce a obličej. Blíže si účasti Barkova všímá i švédský web.aftonbladet.se.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Marie Bouzková po jednom ze zápasů Wimbledonu.

Užší spojení mezi sportovci? Nepotvrzené. Ale… Barkov sledoval vystoupení Bouzkové ve Wimbledonu i loni. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Prahy navíc žije část roku na Floridě.

Tenistka po zápase nepřipouštěla, že by v kontaktu s Barkovem bylo něco hlubšího. „Chodí se dívat na tenis, ten sport má moc rád,“ uvedla Bouzková.

„A máme dobrou bilanci,“ pochvalovala si Češka s úsměvem jeho přítomnost na vítězných zápasech, když reagovala na dotaz Blesku ohledně bývalého spoluhráče Jaromíra Jágra v jednom z útoků Floridy.

Potomek bývalých ruských reprezentantů v hokeji, resp. basketbalu byl opět na místě, když Bouzková hrála čtvrtfinále. To ovšem s krajankou Markétou Vondroušovou prohrála.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.