Hlavní obsah

Fanoušci se bouří. Měl jsi vzdát hned a nezabírat místo, spílají Nadalovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitva španělského šampiona Rafaela Nadala s Američanem Taylorem Fritzem ve čtvrtfinále Wimbledonu byla vskutku výtečnou podívanou. Španěl dokázal v pětisetové bitvě, která trvala bezmála čtyři a půl hodiny, zvítězit i navzdory zranění břišního svalu. Do semifinálového zápasu proti Nicku Kyrgiosovi však nenastoupí a Australan tak bez boje postoupí do finále. To, že Nadal proti Američanovi neskrečoval, leží v žaludku mnoha tenisovým nadšencům.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal během čtvrtfinále Wimbledonu kvůli poranění v oblasti břicha využil i medical timeout.

Článek

Podle názorů mnohých fanoušků na sociálních sítích měl Nadal ve čtvrtfinále proti Fritzovi skrečovat. V průběhu druhého setu si totiž vyžádal ošetření a bojoval s bolestmi břišního svalu, který, jak ukázalo pozdější vyšetření, byl natržený. Španěl však dokázal pětisetovou bitvu urvat ve svůj prospěch a postoupit do semifinále Wimbledonu, kde se měl utkat s Kyrgiosem.

Na mimořádné tiskové konferenci ve čtvrtek večer však oznámil, že do zápasu nebude schopen nastoupit. Australský bouřlivák tak postoupil do finále bez boje a bude mít šanci zabojovat o svůj první grandslamový titul ve dvouhře.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

Fakt, že dvaadvacetinásobný grandslamový šampion nevzdal svůj čtvrtfinálový boj a nedal tak Fritzovi možnost Kyrgiose porazit, leží v žaludku mnohým tenisovým příznivcům. „Fritz měl hrát s Kyrgiosem. Proč Nadal neodstoupil a nedal mu šanci?" ptají se.

„Lidé by řekli, že předstíral zranění, protože by prohrál," myslí si někteří, že šestatřicetiletý Španěl své zranění předstírá. Jiní také říkají, že Kyrgios má nyní před finále obrovskou výhodu ve dnech odpočinku navíc.

Kontroverzní Australan hrál naposledy ve středu a finále je na programu až v neděli. Jeho soupeř vzejde dnes z duelu mezi nasazenou jedničkou a obhájcem loňského titulu Novakem Djokovičem a domácím Cameronem Norriem.

Další lidé argumentovali tím, že Nadalovo zranění by nemělo připravit fanoušky o jeden zápas. „Nemůže Taylor hrát semifinále proti Kyrgiosovi...? Eh... Nechtějte zklamat diváky!" píší například. Našli se však i tací, kteří s rodákem z Mallorky soucítí. „Je mi líto, že nemůže hrát, ale jeho zdraví je přednější," jsou si vědomi.

Reklama

Související témata: