Hlavní obsah

Hvězdný bouřlivák poslal dojemný vzkaz zraněnému Nadalovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na souboj australského bouřliváka Nicka Kyrgiose s hvězdným Španělem Rafaelem Nadalem v semifinále Wimbledonu se těšili mnozí. K jejich duelu však kvůli Nadalovu zranění břišního svalu nedojde a Kyrgios si tak zahraje vůbec svoje první finále na grandslamu. Svému indisponovanému soupeři teď poslal skrze své sociální sítě milý vzkaz.

Foto: Toby Melville, Reuters

Vítězné gesto australského tenisty Nicka Kyrgiose.

Článek

Neúčast dvaadvacetinásobného grandslamového šampiona Rafaela Nadala v semifinálovém boji visela ve vzduchu. Vždyť středeční pětisetovou bitvu s Taylorem Fritzem dohrával v bolestech a se zatejpovaným břišním svalem. Podle svých slov „trpěl jako zvíře," přesto se rval jako lev a toužil zabojovat o šanci na kalendářní grandslam.

Ve čtvrtek večer však s těžkým srdcem oznámil, že sval má natržený a pokračovat dál nemůže. „Je zřejmé, že kdybych pokračoval, zranění by se jen zhoršilo. Je mi velmi líto, že tohle musím říkat," uvedl. Australský bouřlivák Nick Kyrgios tak postoupil do finále Wimbledonu bez boje a proti vítězi zápasu Djokovič - Norrie bude usilovat o zisk prvního grandslamového titulu ve dvouhře.

Svému nešťastnému zraněnému soupeři poslal skrze sociální sítě vzkaz. „Různí hráči, různé osobnosti. Doufám, že tvoje rekonvalescence proběhne dobře a všichni doufáme, že tě brzy uvidíme zdravého. Do příště..." napsal Kyrgios ke společné fotografii s Nadalem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

Sedmadvacetiletý Australan může letos na travnatém grandslamu dosáhnout největšího úspěchu v kariéře. Ve Wimbledonu nikdy předtím neprošel dál než do osmifinále. Teď však dokázal ve třetím kole vyřadit i světovou pětku Řeka Stefanose Tsitsipase a netrpělivě vyhlíží svého finálového soupeře.

Reklama

Související témata: