Hlavní obsah

Federer se ve Wimbledonu vrátí na scénu. Jedná se o zajímavé nabídce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě neuplynul ani měsíc od posledního zápasu Rogera Federera v kariéře, ale už se začíná mluvit o jeho návratu na scénu. Nikoliv už ovšem v roli aktivního hráče.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Dojatý Roger Federer na Laver Cupu při rozlučce s kariérou.

Článek

41letý rodák z Basileje by se mohl zařadit po bok jiných legend tohoto sportu jako John McEnroe či Martina Navrátilová a stát se televizním expertem. Zájem o něj má mimo jiné britská stanice BBC.

Její dlouholetá komentátorka a rovněž bývalá vynikající tenistka Sue Barkerová, která se po 30 letech s prací pro televizi rozloučila, při křtu své knihy podle Kingston Nub News prozradila, že by měl Federer pracovat pro BBC už při příštím Wimbledonu.

20násobný grandslamový šampion by se tak vrátil do velmi oblíbeného prostřední. V All England Clubu triumfoval ve dvouhře už v roce 2003. Z titulu se tu poté radoval ještě sedmkrát.

Fenomenální Švýcar by se práci komentátora/experta rozhodně nebránil. „Umožnilo by mi to zůstat v kontaktu s hráči a profesionálním tenisem. A byl by to pro mě důvod, proč se dál dívat na spousty tenisových zápasů, což tedy dělám i tak. Možná by to bylo pro tenis dobré, kdybych se tomu věnoval," uvedl během zářijového Laver Cupu, tedy své poslední akci v roli aktivního profesionálního hráče.

Reklama

Související témata: