Hlavní obsah

Hašek tleská: Velmi správně! Každý Rus musí být okamžitě vyloučen z našeho světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyloučení ruských a běloruských tenistů kvůli invazi na Ukrajinu z letošního Wimbledonu přineslo rozporuplné reakce. Zatímco třeba Novak Djokovič či Martina Navrátilová rozhodnutí All England Clubu kritizují, hokejová legenda Dominik Hašek verdikt Britů nadšeně vítá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hašek během vzpomínkové exhibice na Ivana Hlinku Zlaté utkání mezi týmy Nagano 1998 a Zlatý hattrick mistři světa, hrané 30. srpna 2014 v Jihlavě.

Článek

„Velmi správně. Opět opakuji. Každý ruský sportovec musí nyní být okamžitě vyloučen ze všech soutěží ´našeho světa´ bez výjimky! Svým veřejným vystupováním dělá reklamu ruskému státu a jeho činům (útočné válce) proti svrchované demokratické zemi," napsal olympijský šampion na svůj twitterový účet.

Hrdina z Nagana patří ke známým kritikům kremelského režimu a dlouhodobě volá po tvrdých sankcích. Jeho názor tedy nepřekvapí.

„Každým vydělaným dolarem či korunou nepřímo pomáhá dotovat ruskou válku a smrt lidí na Ukrajině. A to píšu, přestože mi je líto každého ruského sportovce, který tak nebude moci soutěžit proti svým světovým soupeřům," pokračoval Hašek.

„Je mi líto i těch ruských sportovců, kteří podporují Putina (i když méně než těch druhých) a nebudou se moct měřit s těmi nejlepšími na světě. Ale jistě se mnou budete souhlasit, že životy lidí jsou jednoznačně důležitější, než umožnění ruským sportovcům dělat jejich sport na mezinárodním poli," zdůraznil.

Na závěr apeloval na fanoušky, včetně těch ruských, aby si uvědomili, že za současnou neblahou situaci nemají vinit „nikoho jiného než Putina a jeho podporovatele".

Souhlasíte s vyloučením tenistů z Ruska a Běloruska z Wimbledonu?
ano
57,7 %
ne
42,3 %
Celkem hlasovalo 12992 čtenářů.

Reklama

Související témata: