Hlavní obsah

Konec! Ještě ne? A teď? Djokovič s Alcarazem ozdobili Wimbledon neskutečnou záležitostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen těžko si milovník tenisu mohl přát dramatičtější wimbledonské finále, než nabídli dvě největší hvězdy současnosti Novak Djokovič a Carlos Alcaraz. Finále v All England Clubu přineslo naprosto vše od neskutečných výměn, dramatických zvratů, až po konečné vítězství úřadující španělské světové jedničky v téměř pětihodinové bitvě po setech 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4. Mezi celou řadou výstavních momentů však jeden vyniká. Tím byl pátý game třetí sady, který trval neskutečných 27 minut!

Foto: Toby Melville, Reuters

Wimbledonské finále nabídlo neuvěřitelnou podívanou

Článek

Zprvu to vypadalo na jednoznačnou záležitost. Novak Djokovič zaútočil na svůj 24. grandslamový titul ve velkém stylu, když první set ovládl za 35 minut jasně 6:1. Úřadující světová jednička se však zlomit nenechala, druhou sadu si přivlastnil Alcaraz v dramatickém tiebreaku 7:6.

Fantastický tenis nejlepších hráčů současnosti pokračoval ve třetí sadě a mnohem lépe se vyvíjel pro o šestnáct let mladšího Španěla. Svému soupeři vzal hned první servis a rychle šel do vedení 3:1. Pak se však odehrál game, na který diváci v All England Clubu dlouho nezapomenou.

Pokud někteří fanoušci odešli před pátou hrou, do které podával Djokovič, od televizních obrazovek a vrátili se za téměř půl hodiny, asi těžko věřili svým očím. Na ukazateli skóre totiž stále svítil stejný stav, totiž 3:1 na gamy pro Španěla.

Pátá hra nabídla hned třináct shod, sedm možností brejkbolu pro Alcaraze, šestkrát mohl svou hru uhájit Srb, ani jednou se mu to však nepovedlo. Po neuvěřitelných 27 minutách hry tak dvacetiletá světová jednička znovu vzala Djokovičovi servis, sadu dovedla k výhře 6:1 a vedení 2:1 na sety. Jednalo se o jednu z nejdelších her v historii Wimbledonu.

Rodák z Bělehradu krizový moment ustál, čtvrtou sadu ovládl 6:3 a poslal utkání do rozhodující bitvy. Ta se stala skutečným vyvrcholením fantastického zápasu.

Rozhodující moment přišel ve třetí hře, kdy třiadvacetinásobný grandslamový šampion přišel o podání, Alcaraz už naopak při svém nezaváhal, sadu ovládl 6:4 a slaví svůj druhý titul z turnajů velké čtyřky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články