Hlavní obsah

Legenda bojuje s onemocněním. Co to má Williamsová na tváři?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenisoví fanoušci s napětím prožívali comeback tenistky Sereny Williamsové ve Wimbledonu proti Francouzce Harmony Tanové (5:7, 6:1, 6:7), řada z nich se však v diskuzích na sociálních sítích pozastavila i nad tím, co to má americká legenda na pravé straně tváře. Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka v rozhovoru pro The Times upřesnila, že se jedná o speciální lékařské náplasti, které jí pomáhají v léčbě vleklého zánětu dutin.

Foto: Alberto Pezzali, ČTK/AP

Speciální náplasti na pravé straně tváře Sereny Williamsové jsou součástí léčby zánětu dutin.

Článek
Fotogalerie

S neobvyklým doplňkem startovala 40letá tenisová ikona i v generálce na Wimbledon na turnaji v Eastbourne, kde se rozehrávala v deblu po boku Tunisanky Ons Džabúrové. Speciální pomůcka jí pomáhá mírnit tlak a bolest při namáhavé fyzické aktivitě.

Se sinusitidou, tedy zánětlivým onemocněním vedlejších dutin dýchacích cest, se Williamsová potýkala už v roce 2007. Již tehdy se zmínila, že ji onemocnění zásadně limituje v tréninku i v zápasech.

Sinusitida je zánět sliznice vedlejších nosních dutin. Může být vyvolána jak viry, tak bakteriemi. Hlavními příznaky jsou tlak v paranasální nebo frontální oblasti, bolest při náhlých pohybech hlavy, hustá rýma a horečka.

Reklama