Hlavní obsah

Můj syn se pořád usmívá, plakal při slavnostním ceremoniálu zklamaný Djokovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rval se do posledního míče. Novak Djokovič předvedl v neuvěřitelné wimbledonské bitvě s úřadující světovou jedničkou Carlosem Alcarazem parádní výkon, přesto po téměř pěti hodinách boje a po setech 6:1, 6:7, 1:6, 6:3 a 4:6 padl. Legendární Srb tak přišel o šanci na svůj rekordní 24. grandslamový titul, zároveň skončila i jeho série 34 výher v All England Clubu. Svým závěrečným projevem si však získal obrovské sympatie londýnského publika.

Foto: Toby Melville, Reuters

Poraženého Novaka Djokoviče po finále přemohly emoce.

Článek
Fotogalerie

Až za hranice nemožného chvílemi posouvali tenisové hranice ve finále Wimbledonu Carlos Alcaraz a Novak Djokovič. Fantastický zápas proložený i 27minutovým gamem vyvrcholil pátým setem, který přinesl španělskému tenistovi druhý grandslamový titul v jeho krátké kariéře. Šestatřicetiletá legenda tak ve Wimbledonu padla po pěti letech nepřetržitého panování, zároveň přišla o možnost zisku kalendářního grandslamu.

Pokud však měl Djokovič v minulosti problémy se sympatiemi fanoušků, tentokrát si diváky v All England Clubu získal během závěrečné děkovné řeči. "Dobré odpoledne všem. Pro mě moc ne, ale určitě pro Carlose," rozesmála legenda diváky na úvod.

"Carlos předvedl neskutečný tenis, zvlášť v závěru hrál fantasticky. Moc gratuluji. Nerad prohrávám, nesnáším to, ale až se uklidní emoce, určitě budu za tento výkon vděčný. V minulosti jsem vyhrál mnoho těsných zápasů, třeba proti Rogerovi, kdy jsem čelil mečbolům, a přesto dokázal vyhrát. Teď to nevyšlo," pokračoval Djokovič.

Na otázku moderátorky o úspěšné sezoně, ve které prozatím vyhrál Australian Open i Roland Garros, reagoval s přehledem. "Možná budu vděčný, ale až zítra ráno, dnes moc ne. Tohle jsou ale ty momenty, pro které hrajeme tenis. V největších arénách, v nejlepších zápasech. Jsem vděčný za spoustu skvělých zápasů, které jsem odehrál," dodal sedminásobný wimbledonský šampion.

Diváky si definitivně získal následnou reakcí. "Děkuji všem za podporu. Samozřejmě mé rodině. Je to super. Je krásné vidět svého syna, jak se stále usmívá..." Dál už šestatřicetiletého tenistu emoce nepustily. "Miluju vás," zakončil se slzami v očích svou děkovnou řeč Djokovič.

Světovou jedničkou tak po wimbledonském triumfu zůstává Carlos Alcaraz, Novak Djokovič bude o 24. grandslamový titul, kterým by vyrovnal výkon Australanky Margaret Courtové, usilovat na US Open.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články