Hlavní obsah

Nejsem dost profesionální na to, abych vyhrál grandslam. Přiznává australský bouřlivák

Praha

Vyhrál 5 titulů na okruhu ATP, ten poslední v březnu v Mexiku. Poprvé po třinácti měsících. Porazil hráče, jakými jsou Roger Federer nebo Andy Murray. Proti Novaku Djokovičovi má skvělou bilanci, zatím s ním ani jednou neprohrál. Přesto se australský tenista Nicholas Kyrgios nepovažuje za dost profesionálního na to, aby vyhrál grandslam.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Australský tenista Nick Kyrgios a jeho reakce během utkání Wimbledonu.

Článek

Po prohraném zápase ve 2. kole Wimbledonu s Rafaelem Nadalem opět vzbudil svým výrokem rozruch. Sám sebe prý považuje za skvělého hráče, avšak ne tak dobrého na to, aby se mu podařilo vyhrát nějaký větší turnaj.

"Jsem skvělý hráč, ale nejsem jeden z těch nejprofesionálnějších. Nebudu trénovat každý den. Vím čeho jsem schopný. Můžu postoupit na vyšší level a vyrovnat se těm nejlepším, ale nedávám tomu tolik, kolik bych asi měl, ani nemám kouče," řekl Kyrgios.

Proč se tedy tenisu věnuje a chce se vůbec zlepšit?

"Líbí se mi to co dělám. Na konci dne si ale řeknu, je to jen tenis člověče. Je to opravdu tak důležité? Pro mě ne," říká.

Dodal také, že ví, že musí zlepšit hodně věcí, aby se mohl měřit s hráči jako je Nadal, nebo Federer, kteří tenisu obětovali hodně. Jeho nedostatek oddanosti kariéře zrcadlil i fakt, že před svým zápasem na centrálním dvorci vysedával až do 11 hodin večer v místní hospodě.

Vyhraje podle Vás Nick Kyrgios ve své kariéře grandslam?
Ano
34,7 %
Ne
65,3 %
Celkem hlasovalo 415 čtenářů.

Reklama

Související témata: