Hlavní obsah

Rána pro Djokoviče a Nadala? Wimbledon pro ně může rychle skončit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo si myslel, že trable s covidem už do sportovního světa výrazněji nepromluví, nejspíš se hodně spletl. Tenisový Wimbledon sotva začal a kvůli této nemoci už přišel o dvě hvězdy. Navíc existují jisté indicie, že může být ještě o dost hůře.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič v úvodním kole Wimbledonu.

Článek

Už v pondělí musel zrušit svoji účast v turnaji bývalý vítěz US Open a někdejší finalista z londýnské trávy Marin Čilič.

„Měl jsem pozitivní test na koronavirus. Byl jsem v izolaci a doufal jsem, že budu připraven, ale pořád se necítím dobře a nejsem schopen na nejvyšší úrovni hrát. Láme mi srdce, že nemůžu ve Wimbledonu hrát. Těším se na příští rok," napsal Čilič na Instagram.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marin Čilić (@marincilic)

Jen pár hodin poté přinesl stejnou informaci loňský finalista Matteo Berrettini. „Nemám slov, kterými bych popsal obrovské zklamání, které cítím. Sen je pro letošní rok pryč, ale vrátím se silnější," uvedl Berrettini s tím, že v posledních dnech měl chřipkové příznaky a byl v izolaci. V úterý ráno měl pak pozitivní test.

Těm největším favoritům jako obhájci titulu Novaku Djokovičovi či Rafaelu Nadalovi tak ubyli už nyní dva silní soupeři. Nicméně i oni jsou významně v ohrožení.

Neočkovaný Djokovič totiž v závěru minulého týdne na centrálním dvorci s Čiličem trénoval. A nešlo jen o hru. Oba se na úvod po jihoevropském způsobu objali a zblízka prohodili pár slov. Rozhovor po tréninkové jednotce pokračoval. A srbský tenista měl setkat také s již zmíněným Berrettinim a ve stejný den i s Nadalem.

Nákaze se tedy může dosti pravděpodobně šířit dál a není vyloučeno, že Wimbledon brzy přijde i o ty nejzářivější hvězdy.

Reklama

Související témata: