Hlavní obsah

Vondroušové k triumfu ve Wimbledonu poblahopřál prezident i další politici

K wimbledonskému triumfu gratulují tenistce Markétě Vondroušové nejen sportovní experti a fanoušci, ale také čeští politici na sociálních sítích. Prezident Petr Pavel například čtyřiadvacetileté sportovkyni vzkázal přes twitter, že je na ni pyšný. Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že její výkon byl obdivuhodný.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Markéta Vondroušová je wimbledonskou šampionkou

Článek

"Neuvěřitelná cesta k historickému vítězství na Wimbledonu. Blahopřeji Vám, Markéto. Jsme na Vás pyšní," napsal prezident na svém oficiálním twitterovém účtu.

"Blahopřeji Markétě Vondroušové k úžasnému vítězství ve Wimbledonu. Je obdivuhodné, co jako nenasazená hráčka dokázala! Skvělá reprezentace českého tenisu a ČR," připojil se předseda vlády.

"Naprostá pecka! Další z řady českých vítězek Wimbledonu. Obrovská gratulace a poděkování Markétě Vondroušové i jejímu týmu," uvedla předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

Mezi tenisové nadšence se přihlásili i někteří z ministrů. "Gratuluji Markétě Vondroušové k ohromnému úspěchu! Vyhrát Wimbledon jako nenasazená tenistka se dosud žádné hráčce nepovedlo a Markéta se tak zapíše do historie," konstatoval ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

"Skvělá Markéta Vondroušová. Gratuluji," přidal se ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). Gratulaci zveřejnil také ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN).

S blahopřáním přispěchal rovněž šéf opozičního hnutí ANO Andrej Babiš. "Geniální, neskutečný, úžasný!!! Obrovská gratulace Markétě Vondroušové k vítězství na Wimbledonu! Všichni jsme na vás hrdí a děkujeme za skvělou reprezentaci České republiky," napsal.

Reklama