Hlavní obsah

Wimbledon daruje ukrajinským uprchlíkům volné vstupenky a 250 000 liber

Tenisový Wimbledon poskytne uprchlíkům z Ukrajiny volné vstupenky na program první neděle v All England Clubu. Představitelé londýnského grandslamu zároveň těm, kteří byli postiženi vpádem ruských vojsk do země, darují 250 000 liber (sedm milionů korun).

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Start grandslamového svátku ve Wimbledonu se blíží.

Článek

"V neděli se k ukrajinským uprchlíkům připojí místní obyvatelé, hrdinové koronavirového období z řad národní zdravotní služby a sociální péče, množství škol, charit a komunitních skupin," uvedly ve společném prohlášení All England Club a Lawn Tennis Association. Wimbledon se letos bude hrát bez ruských a běloruských tenistů kvůli invazi na Ukrajinu, zároveň se ale za turnaj nebudou udělovat body do světového žebříčku.

První neděle byla ve Wimbledonu tradičně volným dnem. Byla známa také jako "Lidová neděle", neboť při příležitostech, kdy se v tento den dohrávaly odložené zápasy kvůli dešti, šly vstupenky do veřejného prodeje. Nyní už se Wimbledon hraje celých 14 dnů, protože díky vylepšeným technologiím kurty den na zotavení nepotřebují.

Reklama

Související témata: