Hlavní obsah

Wimbledon tleskal poražené Britce, parádní gesto zvedlo fanoušky ze sedadel

Se slavným Wimbledonem se sice rozloučila už v prvním kole, přesto si britská tenistka Jodie Anna Burrageová vysloužila obrovské uznání. Při duelu s Ukrajinkou Curenkovou totiž neváhala přerušit zápas, aby pomohla vyčerpanému podavači míčů, kterému nejspíš hrozil kolaps. „Udělala jsem jen to, co by udělal každý," odmítala chválu tenistka, které patří ve světovém žebříčku až 141. místo.

Foto: Steve Paston, ČTK/AP

Britská tenistka Jodie Anna Burrageová si vysloužila obrovské uznání. Během úvodního kola Wimbledonu pomohla vyčerpanému podavači míčů.

Článek

Soustředění na každý míček na slavném grandslamovém turnaji, nenechat se rozhodit žádnou maličkostí. Přesně to chtějí účastníci Wimbledonu. Když ale třiadvacetiletá Britka viděla podavače míčů na pokraji zhroucení, okamžitě reagovala, bez ohledu na cokoliv a vyčerpanému mladíkovi poskytla pomoc.

Při vlastním podání za stavu 0:15 vyrazila ke svému křesílku, aby mladíkovi přinesla pití a také výživový gel. „Chtěla jsem do něj dostat nějaké cukry," prozradila po utkání, které prohrála 2:6 a 3:6. „Gely nejsou tak chutné, když pak dostal bonbony, bylo mu viditelně lépe. Evidentně mu nebylo dobře, tak jsem mu chtěla pomoci," svěřila se.

Její o deset let starší soupeřka Lesia Curenková nejprve nevěděla, co se děje. Cítila, že má v utkání navrch a chtěla co nejrychleji pokračovat ve hře. Šla se také zeptat rozhodčího, co se to na druhé straně kurtu děje. Zjevně ji překvapilo, co mladá Britka dělá. Také fanoušci se zvedali ze sedadel, aby zjistili, proč se nehraje. „Snažila jsem se udělat to nejlepší, co se v dané chvíli dalo. To by ale udělal každý," doplnila Britka.

Ta si za parádní gesto jistě zaslouží uznání, s třetím grandslamovým turnajem sezony se však rozloučila hned v úvodním kole.

Reklama

Související témata: