Hlavní obsah

Keysová - Andrejevová 3:6, 7:6, 6:2Wimbledonská cesta šestnáctileté hvězdičky skončila v osmifinále, Djokovič postupuje

Aktualizováno

Cestu šestnáctileté kvalifikantky Mirry Andrejevové Wimbledonem ukončila ve čtvrtém kole Američanka Madison Keysová. Ačkoli byla tři míčky od vyřazení, po velkém obratu porazila ruskou tenistku 3:6, 7:6, 6:2. Novak Djokovič ztratil ve Wimbledonu první set, ale polského tenistu Huberta Hurkacze porazil 7:6, 7:6, 5:7, 6:4 a postoupil do čtvrtfinále.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Šestnáctiletá kvalifikantka Mirra Andrejevová na Wimbledonu končí v osmifinále.

Článek

Pětadvacátá nasazená Keysová si dnes na grandslamu v Londýně vyrovnala nejlepší tamní výsledek, mezi osmičkou byla i v roce 2015. Na trávě sérii letošní neporazitelnosti prodloužila na devět zápasů. Její příští soupeřkou bude nasazená dvojka Aryna Sabalenková z Běloruska.

Jelena Rybakinová z Kazachstánu stále může pomýšlet na obhajobu wimbledonského titulu. Postoupila do čtvrtfinále poté, co Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová po pěti gamech zápas kvůli zranění vzdala. Třetí nasazená Rybakinová vedla 4:1.

Ve čtvrtfinále už je od neděle také Markéta Vondroušová, kterou v úterý čeká duel s Američankou Pegulaovou.

Srb zvládl dohrávku, Tsitsipas končí

Sedminásobný wimbledonský šampion Djokovič šel do dohrávky na centrálním dvorci se dvěma vítěznými tie-breaky v zádech. V závěru třetí sady pak jako první v zápase ztratil podání, a tím také premiérově set v tomto ročníku. Ve čtvrté sadě ale šestatřicetiletý Srb za stavu 3:3 poprvé a naposledy - a také jako první hráč na letošním turnaji - sebral světové osmnáctce servis a o tři hry později, po celkem třech hodinách a sedmi minutách boje, zápas čistou hrou ukončil.

Jeho dalším soupeřem bude sedmý hráč světa Andrej Rubljov z Ruska. "Neumím si ani představit, že by to mohlo být ještě těžší než proti Hubertovi, který neskutečně dobře podával," řekl Djokovič na kurtu.

Poprvé mezi osmi je na londýnské trávě aktuální světová jednička Carlos Alcaraz ze Španělska, který po obratu vyřadil předloňského finalistu Mattea Berrettiniho z Itálie.

Prohrál první set 3:6, ale další tři stejným poměrem získal. Při třetí účasti ve Wimbledonu si dvacetiletý Španěl vylepšil o jedno kolo loňské maximum. Vítěz US Open příště vyzve stejně starého šestého hráče žebříčku Holgera Runeho z Dánska, jenž přešel přes Bulhara Grigora Dimitrova a po loňském vyřazení v prvním kole wimbledonského debutu navázal na čtvrtfinálovou účast z French Open.

V osmifinále naopak dohrál pátý nasazený Stefanos Tsitsipas. Řeckého tenistu a finalistu Australian Open porazil nenasazený Američan Christopher Eubanks po pětisetové bitvě 3:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:4. Zatímco čtyřiadvacetiletý řecký favorit na londýnské trávě pouze vyrovnal své maximum z roku 2018, o tři roky starší Eubanks hraje životní turnaj, protože na grandslamu je poprvé dál než ve druhém kole a hlavní soutěž ve Wimbledonu absolvuje vůbec poprvé.

Do Londýna přijel jako vítěz přípravného turnaje na Mallorce, kde získal premiérovou trofej. Trávu přitom Eubanks dosud nenáviděl, jak nedávno uvedl, a nyní na ní drží sérii devíti vítězství. "Tahle slova už do konce kariéry z mých úst nevyjdou. Řekl bych, že jsme měli s trávou složitý vztah. Ale právě teď je to můj nejlepší přítel," konstatoval na tiskové konferenci Eubanks. Ve čtvrtfinále se utká s přemožitelem Jiřího Lehečky Daniilem Medveděvem.

Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 44,7 milionu liber):
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Keysová (25-USA) - Andrejevová (Rus.) 3:6, 7:6 (7:4), 6:2
Rybakinová (3-Kaz.) - Haddadová Maiaová (13-Braz.) 4:1 skreč.
Sabalenková (2-Běl.) - Alexandrovová (21-Rus.) 6:4, 6:0
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Hurkacz (17-Pol.) 7:6 (8:6), 7:6 (8:6), 5:7, 6:4
Eubanks (USA) - Tsitsipas (5-Řec.) 3:6, 7:6 (7:4), 3:6, 6:4, 6:4
Rune (6-Dán.) - Dimitrov (21-Bulh.) 3:6, 7:6 (8:6), 7:6 (7:4), 6:3
Alcaraz (1-Šp.) - Berrettini (It.) 3:6, 6:3, 6:3, 6:3
Výsledky českých tenistů najdete zde

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.