Hlavní obsah

Wimbledonská soupeřka Benešové vyhrála turnaj v Eastbourne

PRAHA

Polská tenistka Agnieszka Radwaňská, která se v prvním kole Wimbledonu utká s Češkou Ivetou Benešovou, potvrdila, že před blížícím se londýnským grandslamem má skvělou formu. Na trávě v anglickém Eastbourne dnes porazila ve finále turnajovou osmičku Naděždu Petrovovou 6:4, 6:7 a 6:4.

Článek

Ruská tenistka v druhém setu odvrátila tři mečboly a poté získala sadu v tie-breaku. Rozhodující set, v jehož průběhu se obě hráčky nechaly ošetřit, pak patřil opět čtvrté nasazené Radwaňské. Ta si tak vedle prémie 95 500 dolarů připsala třetí letošní titul, celkově čtvrtý v kariéře.

Těsně unikl titul ze čtyřhry Květě Peschkeové, která po boku Rennae Stubbsové podlehla páru Cara Blacková, Liezel Huberová až 8:10 v závěrečném supertie-breaku.

Thajská tenistka Tamarine Tanasugarnová se po pěti letech raduje z titulu ve dvouhře, když vyhrála v nizozemském Hertogenboschi. V mužské soutěži si premiérový titul na trávě připsal nejvýše nasazený David Ferrer.

Španělský tenista si finále na trávě zahrál poprvé v kariéře a hned se radoval z vítězství. V boji o titul porazil Francouze Marka Gicquela 6:4 a 6:2.

Španělský tenis čekal na vítěze turnaje na trávě 36 let, nyní má dva během dvou týdnů. V neděli se z prvenství v londýnském Queen's Clubu radoval Rafael Nadal.

Tanasugarnová vyhrála v Hertogenboshi

Tanasugarnová v turaji v Hertogenboshi ve finále porazila třetí nasazenou hráčku Dinaru Safinovou z Ruska po setech 7:5 a 6:3. Jednatřicetiletá Thajka, která se do hlavní soutěže v Hertogenboschi probojovala z kvalifikace, si připsala teprve druhý triumf na okruhu WTA. Naposledy se z titulu ve dvouhře radovala v roce 2003 v indickém Hajdarábádu.

Chorvatský tenista Ivo Karlovič obhájil prvenství na turnaji v Nottinghamu. Také díky 29 esům dnes zdolal ve vyrovnaném souboji Španěla Fernanda Verdaska 7:5, 6:7, 7:6 a potvrdil, že mu travnatý povrch svědčí. Finálové zápasy musely být kvůli dešti odehrány pod střechou.

Karlovič získal svůj čtvrtý turnajový titul v kariéře. Vedle dvou prvenství v Nottinghamu loni nenašel přemožitele ani v Houstonu a ve Stockholmu. Verdasco odešel poražen v počtvrté z pěti finálových účastí.

HERTOGENBOSCH
Ženy:
Dvouhra - finále:
Tanasugarnová (Thaj.) - Safinová (3-Rus.) 7:5, 6:3.
Muži:
Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Gicquel (Fr.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Ančič, Melzer (Chorv./Rak.) - Bhúpathí, Paes (2-Ind.) 7:6 (7:5), 6:3.
EASTOBOURNE
Ženy:
Dvouhra - finále:
A. Radwaňská (4-Pol.) - Petrovová (8-Rus.) 6:4, 6:7 (11:13), 6:4.
Čtyřhra - finále:
Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) - Peschkeová, Stubbsová (2-ČR/Austr.) 2:6, 6:0, 10:8.
NOTTINGHAM
Muži:
Dvouhra - finále:
Karlovič (4-Chorv.) - Verdasco (3-Šp.) 7:5, 6:7 (4:7), 7:6 (10:8).
Čtyřhra - finále:
Soares, Ullyett (Braz./Zimb.) - Coetzee, J. Murray (2-JAR/Brit.) 6:2, 7:6 (7:5).

Reklama

  Skreč Auger-Aliassime - Lehečka Skreč konec
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.