Hlavní obsah

Zakopalová - Muguruazová 4:6, 0:6Zakopalová vyhrála v Hobartu čtyřhru, ve finále singlu dostala kanára

Hobart
Aktualizováno

Tenistka Klára Zakopalová vyhrála na turnaji v Hobartu čtyřhru, spolu s Rumunkou Monicou Niculescuovou porazily ve finále Raymondovou a Šuaj Čang 6:2, 6:7 a 10:8. Česká hráčka si tak spravila chuť po nepovedeném finále dvouhry, v němž podlehla mladičké Španělce Gabrine Muguruazové za sedmdesát minut hry hladce 4:6 a 0:6.

Foto: Sport.cz

Klára Zakopalová

Článek

Ve finále čtyřhry porazily Zakopalová se svou rumunskou parťačkou americko-čínský pár 6:2, 6:7 a 10:8 až v super tie-breaku a připsaly si druhý titul v sezóně. Před Hobartem Zakopalová s Niculescuovou vyhrály minulý týden i v Šen-čenu.

"Chtěla jsme vyhrát hlavně singla, ale bohužel se to nepodařilo. Jsem strašně ráda aspoň za toho debla i za to, že jsme v něm ještě letos neprohrály, což je pro mě něco úplně výjimečného. Snad mi povedený turnaj dodá sebevědomí do Australian Open," přála si Zakopalová, jež si ve světovém žebříčku polepšila o pět míst a do úvodního grandslamového turnaje roku vstoupí jako 32. hráčka světa.

Jednatřicetileté Zakopalové se ve finálových zápasech singlu nedaří. Duel o titul prohrála již pojedenácté a uspěla jen dvakrát v roce 2005, kdy vyhrála v Portoroži a v Hertogenboschi.

Zakopalová: Rozhodl první set, ve druhém jsem už neměla šanci

V utkání s Muguruzaovou (58. WTA), která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, držela Zakopalová krok v první sadě. Dvakrát dokázala odpovědět na ztracené podání, ale od stavu 4:5 v prvním setu prohrála sedm her v řadě. Španělka hrála důrazněji, přesněji a získala první triumf v kariéře.

"Rozhodující byl první set. Ten byl takový nijaký od nás od obou, bylo tam pár chyb, ale ona ho vyhrála. Ve druhém už mi nedala šanci, zlepšila se neuvěřitelně, tam už jsem neměla šanci. Musím to brát hlavně pozitivně," řekla Zakopalová.

Z Tasmánie se Zakopalová přesune do Melbourne, kde se v 1. kole střetne s Australankou Samanthou Stosurovou, kterou v Hobartu porazila v semifinále.

Tenisový turnaj žen v Hobartu (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Muguruzaová (Šp.) - Zakopalová (7-ČR) 6:4, 6:0.
Čtyřhra - finále:
Zakopalová, Niculescuová (ČR/Rum.) - Lisa Raymondová, Šuaj Čang (2-USA/Čina) 6:2, 6:7 (5:7), 10:8..

Reklama

Související témata: