Hlavní obsah

Zápas se světovou jedničkou měla v hlavě. Jsem ráda, že to nebyl trapas, líčila Nosková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalifikantku s americkým pasem Elvinu Kalievovou sfoukla Linda Nosková v prvním kole Livesport Prague Open za 61 minut 6:1 a 6:2, až z toho byla trochu zaskočená. V 18leté české tenistce ale ještě doznívala zkušenost, kterou si přivezla z Varšavy, kde se před třemi dny utkala s polskou světovou jedničkou Igou Šwiatekovou.

Loni si v Praze zahrála semifinále, letos by si to chtěla zopakovat. Linda Nosková se v prvním kole zdržela na kurtu jen hodinuVideo: Sport.cz

 
Článek

„V prvním setu proti Ize jsem si říkala, že půjdu brzy domů, ale pak jsem držela větší tempo. Ono je dost těžké jí zabít balon. Sama je strašně rychlá, a k tomu dovede dobře využít rychlosti soupeřky. Dokáže se přizpůsobit, ale jsem ráda, že to nakonec nebyl trapas a pár gamů jsem uhrála," hodnotila Nosková porážku 1:6, 4:6. „Byl to zážitek, se světovou jedničkou nehraju každý týden."

To v Praze proti Kalievové to byla docela jiná story. „První zápasy nejsou lehké, ale rozehrála jsem se, ani jsem nekazila. Stačilo mi to párkrát hodit do kurtu a být agresivnější. Ona nebyla ve své kůži, ale aspoň jsem tam nenechala moc energie." I fyzicky se vítězka cítila v pohodě. „Občas mě během sezony pobolívalo tříslo a pak achilovka. Ale už to zmizelo, teď je to dobrý," poznamenala Nosková.

Před rokem si na Spartě vyšlápla i na Francouzku Alizé Cornetovou a prošla až do semifinále. „To byl můj první větší výsledek na WTA," přikývla juniorská vítězka French Open 2021. „Byla jsem na vlně. Teď jsem asi víc při zemi. Ale semifinále je zase cíl," řekla Nosková, která by se ve druhém kole mohla utkat s Barborou Strýcovou.

Pražský turnaj ale 71. hráčka světa bere i jako přípravu na akce za mořem a v Číně. „Teď už nevím, v čem bych udělala větší pokrok. Malá procenta ale mohou udělat velký výsledek," tvrdila Nosková.

Související témata: