Hlavní obsah

Zavři už sakra hubu! Tenisté se ostře pohádali kvůli účasti na ruské exhibici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již přes devět měsíců trvající válka na Ukrajině neustále ovlivňuje dění i ve sportovním světě. Řada ukrajinských sportovců neváhala a svou zemi se vydala bránit se zbraní v ruce. Jedním z nich byl i tenista Sergej Stachovskij, který nyní popíchnul srbské tenisty Janka Tipsareviče a Viktora Troickiho za jejich účast na ruské exhibici. Ostrá reakce na sebe nenechala dlouho čekat.

Foto: @NormanSchumann3, Twitter

Ukrajinský bývalý tenista Sergej Stachovskij brání Kyjev.

Článek

Na ruském území se profesionální tenisové turnaje pořádat nemohou, ale ruští tenisté se stále mohou účastnit mezinárodních soutěží pod neutrální vlajkou. Po konci letošní sezony se však v Rusku rozhodli uspořádat alespoň tenisovou exhibici smíšených družstev za účasti několika hráčů z elitní stovky žebříčku.

Do Petrohradu tak odcestovali například Španělé Pedro Martínez s Bernabem Zapatou Mirallesem, Maďar Márton Fucsovics, ale také Srbové Janko Tipsarevič a Viktor Troicki a právě účast těchto dvou Srbů rozčílila ukrajinského tenistu Sergeje Stachovského, který na začátku války narukoval do ukrajinských záloh.

„Jsem zklamaný Viktore, že tě vidím v Rusku, ale hádám, že za peníze se dá koupit všechno," napsal Stachovskij Troickimu. „Být v zemi mých prarodičů je k nezaplacení!!! Jsi instagramový klaun, který míchá sport s politikou," odpověděl Troicki. A pokračoval.

„Tahle akce nemá s válkou nic společného, ale když už to zmiňuješ, já i má země jsme si podobnými sr*čkami také prošli a nikdy jsme nedostali žádnou pomoc! Tak k*rva zavři hubu," napsal aktuálně nehrající kapitán srbské daviscupové reprezentace. Stachovskij zareagoval také v ostřejším duchu.

„Je lepší být instagramovým klaunem než prodejnou ruskou d*vkou," odvětil. V podobném duchu začal i konverzaci s Tipsarevičem. „Zklamání Janko, obrovské zklamání tě vidět v Rusku. Hádám, že peníze jsou víc než morálka. Ale je to tvoje volba," napsal rodák z Kyjeva.

„Vážně? Co mi řekneš na tohle pane instagramový bojovníku za svobodu. Protestoval si ty nebo někdo z tvé zas*ané rodiny, když síly NATO před 20 lety bombardovaly mojí zemi, mou rodinu a můj lid?" odvětil Srb. Stachovskij už mu na to jen napsal, ať si užije peníze a vysmál se označení, které mu bývalá světová osmička přidělila.

Reklama